جمعی از رهبران و مقامات ارشد کشورهای جهان با ارسال پیامهایی به دونالد ترامپ به وی به خاطر پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تبریک گفتند.
به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه خبری العهد، ملک سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان در پیامی پیروزی دونالد ترامپ جمهوری خواه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را تبریک گفت.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه با تبریک اعلام کرد امیدوار است کشورش با رئیس جمهور جدید آمریکا همکاری خوبی در مسائل جهان داشته باشد . وی گفت روابط آمریکا و روسیه به نفع منافع دو کشور است. می خواهیم روابط با آمریکا را ترمیم کنیم اما می دانیم این کار آسان نیست.
کرملین نیز با انتشار بیانیهای اعلام کرد روابط با آمریکا باید بهبود یابد و دو کشور نیاز به گفتگو در این باره دارند.
در این بیانیه آمده که روسیه امیدوار است مذاکرات با واشنگتن درباره سوریه در دوره رئیس جمهور جدید بهتر شود.
کرملین همچنین ادعاها درباره مداخله روسیه در انتخابات آمریکا را رد کرد.
آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان نیز اعلام کرد آمریکا کشوری دموکرات و محترم است و انتخابات ریاست جمهوری دشواری داشت. همکاری ما با آمریکا بخشی اساسی از سیاست خارجه ما است و با آمریکا همکاری خواهیم کرد.
همچنین یک مقام ارشد حزب محافظه کار آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان اعلام کرد: هنوز دولت آلمان نمیداند که دونالد ترامپ نامزد جمهوری خواهان چه کارهایی انجام خواهد داد.
نوبرت روتگن، از اعضای ارشد حزب اتحاد دموکرات مسیحی آلمان گفت: ما هنوز نمیدانیم که اگر صدای اعتراض و عصبانیت وارد دفتر ریاست جمهوری آمریکا شده و به قدرتمندترین مرد دنیا تبدیل شود، چه کار خواهد کرد.
همچنین رئیس کمیته امور خارجی پارلمان آلمان اعلام کرد: از نظر موقعیت ژئوپلتیکی، ما در شرایط بسیار نامعلومی قرار داریم.
فرانسوا اولاند، رئیس جمهور فرانسه نیز با تبریک به پوتین اعلام کرد در مذاکراتمان با آمریکا دربارهمسائل جهان شفاف و رو راست خواهیم بود.
ژان مارک آیرو، وزیر خارجه فرانسه نیز در پیامی ضمن تبریک به اوباما گفت: فرانسه باید درباره برخی مسائل کلیدی مانند جنگ سوریه و توافق هستهای ایران و مساله تغییرات آب و هوایی به ترامپ شفاف سازی کند.
اعلام کرد: فرانسه متحد آمریکا است، ما متحد اصلی آمریکا هستیم. برای این جهان و در راستای ثبات و صلح باید همکاری کنیم. در درجه اول باید متوجه شویم که رئیس جمهور جدید آمریکا چه کارهایی میخواهد انجام دهد. به طور مثال درباره توافق پاریس در مورد تغییرات آب و هوایی چه موضعی دارد؟ درباره توافق هستهای ایران؟ اینها سوالات مهمی است که در حال حاضر ما از خودمان میپرسیم.
ترزا می، نخست وزیر انگلیس نیز نسبت به تقویت و تحکیم روابط با آمریکا در دوره ترامپ ابراز امیدورای کرد.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در پیامی اعلام کرد امیدوار است انتخابات جدید آمریکا باعث خیر و برکت شود.
رئیسجمهوری ترکیه در مراسمی اعلام کرد، دوره جدیدی در آمریکا آغاز شده است. امیدوارم این انتخاب چه در منطقه و چه در جهان بر پایه قانون، آزادی و دموکراسی خیر باشد.
بنعالی ییلدیریم، نخست وزیر ترکیه نیز به دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور جدید آمریکا تبریک گفت.
ییلدیریم در ادامه با اشاره به مساله استرداد فتحالله گولن، روحانی در تبعید و مخالف دولت ترکیه از آمریکا گفت: اگر ترامپ گولن را تحویل دهد، صفحه جدیدی در روابط آمریکا و ترکیه باز میشود.
همچنین مولود چاووشاوغلو، وزیر خارجه ترکیه پس از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در پیامی در توییتر به دونالد ترامپ به عنوان ر ئیس جمهور جدید آمریکا تبریک گفت.
بکر بوزداغ، وزیر دادگستری ترکیه نیز گفت: با تغییر رئیس جمهور در آمریکا روابط این کشور با ترکیه تغییر نمییابد زیرا روابط میان دو کشور براساس منافع دو طرفه بوده وبر پایه همکاریهای استراتژیک است. امیدواریم همکاریهای استراتژیک میان دو کشور براساس اعتماد متقابل گسترش یابد.
فدریکا موگرینی، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد، اتحادیه اروپا به همکاری مشترک خود با آمریکا ادامه خواهد داد.
وی پس از پیروزی ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا گفت: روابط آمریکا – اتحادیه اروپا عمیقتر از آن است که با هر تغییر سیاسی دچار تحولاتی شود. ما به همکاری خود ادامه داده و به تعمیق بیشتر آن تلاش خواهیم کرد.
از سوی دیگر مارتین شولتز، رئیس پارلمان اروپا با اشاره به پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفت: این انتخابات شرایط را برای همکاری اتحادیه اروپا با آمریکا دشواتر خواهد کرد.
وی افزود: شرایط سخت خواهد شد. همکاری با دولت جدید آمریکا دشوارتر از دولتهای پیشین خواهد شد. اما وی رئیس جمهور منتخب و آزاد آمریکا است.
او ادامه داد: ما باید به رئیس جمهور آتی آمریکا احترام بگذاریم. من امیدوارم درباره مسائل مختلف همکاری کنیم.
وزارت خارجه چین نیز پیروزی ترامپ را تبریک گفت.
فرانک والتر اشتاین مایر، وزیر خارجه آلمان نیز در واکنش به انتخاب دونالد ترامپ به عنوان چهل و پنجمین رئیس جمهور آمریکا گفت که باید پیروزی ترامپ را پذیرفت.
فیلیپ هاموند، وزر خارجه انگلیس هم این پیروزی را تبریک گفت.
پترو پوروشنکو، رئیس جمهور اوکراین نیز اعلام کرد که امیدوار است لحن ترامپ پس از این پیروزی تغییر کند.
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو نیز به دونالد ترامپ پیروزی در انتخابات نفس گیر ریاست جمهوری آمریکا را تبریک گفته و ابراز امیدواری کرد که ناتو و آمریکا همکاری خوبی در آینده داشته باشند.
رودریگو دوترته، رئیس جمهور فیلیپین نیز با تبریک به دونالد ترامپ برای وی در چهار سال آینده آرزوی موفقیت کرده و بر همکاری بیشتر میان دو کشور براساس احترام متقابل، منافع دو طرفه و تعهدات مشترک در چارچوب قانون تاکید کرد.
به نوشته بیانیه منتشر شده از سوی دفتر دوترته، انتخابات ریاست جمهوری آمریکا براساس سنت پایدار سیستم دموکراتیک و سبک زندگی آمریکایی است. سیستم دو حزبی آمریکا به رای دهندگان آمریکا فرصت انتخاب براساس سیستم حزبی نه شخصی را میدهد.
شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن نیز در پیامی ضمن تبریک به ترامپ به حفظ روابط دو کشور متعهد شد.
ماتئو رنتزی، نخست وزیر ایتالیا نیز این پیروزی را به دونالد ترامپ تبریک گفت.
عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهوری مصر به عنوان اولین رهبر عرب به دونالد ترامپ تبریک گفت. وی ابراز امیدواری کرد روابط دو کشور در دوره ریاست جمهوری ترامپ در همه زمینهها تحکیم شود.
صباح احمد جابر الصباح، امیر کویت نیز این پیروزی را تبریک گفت.
حیدر العبادی، نخست وزیر عراق نیز با تبریک به ترامپ گفت امید داریم جهان و آمریکا بعد از این اتفاق در رویارویی با تروریسم در کنار عراق بایستند.
فواد معصوم، رئیسجمهوری عراق نیز امروز در پیامی به ترامپ گفت: به شخصه و به نام ملت و دولت عراق به شما و ملت آمریکا انتخاب شما را تبریک میگویم و برای شما موفقیت و برای دو کشور شکوفایی روابط را آزرو میکنم.
سلیم الجبوری، رئیس پارلمان عراق و ایاد علاوی، معاون رئیس جمهور عراق نیز این پیروزی را تبریک گفتند.
محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین نیز به ترامپ تبریک گفت.
نبیل ابوردینه، سخنگوی تشکیلات خودگردان فلسطین گفت: آمادهایم با رئیسجمهوری جدید آمریکا بر پایه راه حل تشکیل دو کشوری همکاری کنیم.
صائب عریقات، دبیرکل کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین اظهار داشت که امیدوار است این تحول رویای تشکیل دو کشوری را به واقعیت تبدیل کند چون صلح تنها با پایان اشغالگری که از سال 1967 آغاز شد، عملی محقق میشود.
جنبش حماس نیز در واکنش به پیروزی ترامپ اعلام کرد این مساله تغییری در سیاستهای آمریکا ایجاد نخواهد کرد.
میر برکات، شهردار قدس اشغالی نیز با تبریک به ترامپ از وی خواست همانطور که وعده داده بود سفارت آمریکا را از تلآویو به قدس منتقل کند.
محمد بن راشد آل مکتوم، نخست وزیر امارات و حاکم دوبی نیز این پیروزی را به ترامپ تبریک گفته و نسبت به تحکیم روابط دو کشور ابراز امیدورای کرد.
نجیب رزاق، نخست وزیر مالزی با تبریک به دونالد ترامپ، نامزد جمهوری خواهان در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اعلام کرد: نتایج این انتخابات نشان داد که آمریکاییها میخواهند کشورشان در خارج از کشور مداخله کمتری داشته باشند و میخواهندبیشتر دولت جدید بر منافع و رفاه کشور متمرکز شود.
وی ادامه داد: مالزی به دنبال ادامه همکاریها با آمریکا تحت ریاست جمهوری ترامپ است.
یون بیونگ سه، وزیر خارجه کره جنوبی پس از اعلام پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا گفت، وی معتقد است که دونالد ترامپ سیاست کنونی آمریکا مبنی بر فشار علیه کره شمالی درباره برنامه هستهای و آزمایشات موشکیاش را دنبال خواهد کرد. وی گفت: ترامپ نشان داده است که بزرگترین مشکلی که جهان با آن رو به روست تهدید هستهای است و تیم امنیت ملی ترامپ متمایل به اعمال فشار بیشتر علیه کره شمالی هستند.
جولی بیشاب، وزیر خارجه استرالیا اعلام کرد: بسیار مهم است که واشنگتن در آسیا حضور قوی داشته باشد. کشورهای منطقه ما به دنبال حضور بیشتر آمریکا بوده و نمیخواهد این حضور کمتر از گذشته باشد.
وی ادامه داد: کانبرا به دنبال ادامه همکاریهای نزدیک با دولت جدید آمریکا است و تمایل دارد شاهد تمرکز بیشتر آمریکا در منطقه آسیا ـ اقیانوسیه باشد.
به گفته او توجه به منطقه آسیا ـ اقیانوسیه از سوی آمریکا در حیطه منافع ملی استرالیا قرار میگیرد. آمریکا بزرگترین سرمایهگذار خارجی مستقیم در منطقه است.
مارین لوپن، رهبر راست افراطی فرانسه پس از پیروزی دونالد ترامپ نامزد جمهوری خواهان در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفت: این پیروزی “شگفتآور” است.
وی در پیامی در توییتر اعلام کرد: تبریک به دونالد ترامپ رئیس جمهور جدید آمریکا و مردم آزاد آمریکا!
همچنین فون درلاین، وزیر دفاع آلمان با اشاره به پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا گفت: این پیروزی “شوک عظیمی” است.
وی ادامه داد: من فکر میکنم که ترامپ میداند که این رایها به وی نیست بلکه علیه واشنگتن و علیه بنیادهای آمریکا است.
نایجل فاراژ، رهبر پیشین حزب استقلال انگلیس اعلام کرد: پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا یک انقلاب سیاسی بزرگتر از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا است.
وی در پیامی در توئیتر در واکنش به پیروزی دونالد ترامپ، نامزد جمهوری خواهان در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفت: به نظر میرسد 2016 سال “دو انقلاب مهم و بزرگ سیاسی” است. البته پیروزی ترامپ انقلابی بزرگتر از تصمیم انگلیس به خروج از اتحادیه اروپا است.
نیکولا استورجن، وزیر اول اسکاتلند هم با وجود تبریک این پیروزی به دونالد ترامپ گفت، این پیروزی او باعث “نگرانی” بسیاری از مردم آمریکا و جهان خواهد شد.
همچنین در داخل آمریکا، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به دونالد ترامپ به عنوان چهل و پنجمین رئیس جمهور این کشور تبریک گفت.
وی شب انتخابات ریاست جمهوری را “شب بزرگ برای ترامپ” توصیف کرد.