هراز نو : هجده سال پیش پنج شهید گمنام مهمان لاریجان آمل شدند و در همه ی این سالها اهالی روستای گیلاس لاریجان یادواره شهدای این روستا را در کنار مزار شهدای گمنام، در فضایی ساده و بی هیاهو برگزار کردند. در این گفتگو جواد یزدانی -فرمانده پایگاه مقاومت امام جعفر صادق ع روستای گیلاس – درباره چرایی این اقدام توضیحاتی به هرازنو داده است.
- در خصوص سابقه حضور گيلاسي ها در شهید آباد توضیح دهيد :
اولین باری که توفیق دست داد تا بر مزار شهدای جاویدان اثر ، یاد و نام خودمان را به نمایندگی از اهالی دارالسیاده گیلاس متبرک سازیم، تاسوعای حسینی در فروردین ماه سال 1377 بود که با جمعی از عزیزان از روستا راهی شدیم و دقایقی چند با سکوت معنادار بر کنار آرامگاه 5 تن از آن عزیزان که باید گفت ” تل عشق و ایثار و صداقت و اخلاص ” بود، در بین رفتن و شدن گرفتیم و از آن سال تا به حال این سنت حسنه را اقامه می کنیم .
- چند شهید و چند جانباز و چند آزاده و رزمنده داريد؟
شهید علی ملک زاده و شهید سید مرتضی ازلی ، دو بیرق عزت و غرور این روستا هستند . تعداد جانباز یک نفر و آزادگان 4 نفر می باشند .
- چرا شهید آباد را برای برپایی یادواره انتخاب کرديد؟
بنا به فرموده مقام معظم رهبری ، امروزه زنده داشتن یاد و خاطره شهدا کمتر از خود شهادت نیست و از سویی یادآوری شهدایی که در اوج گمنامی ، نامی جاودانه بدست آورده اند، یک فرهنگ پویا و زنده ای است که وجدان ها را به خلوص و طهارت روح می رساند و این روحیه را در افراد باعث می گردد که هر کس برای خدا گام بردارد و اصلاً راضی به معرفی و آوازه خود نباشد، بیانگر توحید و بندگی حقیقی است ، بانیان این سنت برای تجلیل از عظمت خلوص شهدا و نیز به نمایندگی از خانواده هایشان که مثل خود شهدا اسم و رسم ظاهری ندارند . و همچنین برای ایجاد فرهنگ خداباوری و نوع دوستی و عزت خواهی این مراسم را هر ساله با افتخار تکرار می کنند .
- استقبال مردم و مسئولين لاریجان و آمل از این مراسم در سالهای گذشته به چه صورت بوده است؟
آنچه برای ما مهم است نیت و معنویت عمل است. بانیان این حرکت در حد وسع و توان خود ، تبلیغات ممکن را انجام می دهند و حضور آگاهانه و عاشقانه مدعوین برای ما یک افتخار است ولی ما بیشتر مردم را که به قول حضرت امام (ره) ولی نعمت این انقلاب و کشورهستند را شاهد هستیم و کمتر مسئولین را .
- انتظار تان از مسئولین چیست؟
هیچ انتظاری نداریم فقط آنچه امام (ره) فرمود و مقام معظم رهبری تأکید دارند را عامل باشند که فردا شرمنده شهدا نشویم .
- تقریبا همه روستاها و محله ها هر سال یادواره شهدا برگزار میکنند. ضرورت این کار چيست؟
تا خودمان را و راه مان را و هدفمان را گم نکنیم .
- پيشنهادتان برای بهبود یادواره ها چيست؟
یادواره ها یک تذکر است هم به خود و هم به دشمن. همانطور که نماز یک تذکر است برای خود و طرد شیطان ، آنچه در هر چه بهتر برگزار شدن یادواره ها کمک می کند ، نیت پاک و معنویت و آگاهی به راه و هدف شهداست . چطور در برپایی مراسم عاشورا، نیت و عشق و همت و ارادت ، کارساز است ، در یادواره ها هم همین اندیشه و نیت ، اثرگذار خواهد بود .