
به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، احمدعلی عنایتی ظهر امروز در مراسم افتتاح آزمایشگاه جامع تحقیقاتی علوم پزشکی شمال کشور اظهار داشت: این آزمایشگاه در راستای تامین نیاز طرحهای تحقیقاتی کشور و به منظور تقویت و استفاده بهینه از آزمایشگاههای تحقیقاتی دانشگاهها و موسسات پژوهشی ایجاد شد.
وی تصریح کرد: آزمایشگاه جامع تحقیقاتی علوم پزشکی شمال کشور به عنوان یکی از 9 قطب پژوهشی کشور و با هدف راهاندازی آزمایشگاه جامع تحقیقاتی انتخاب شد.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مازندران مهمترین اهداف و محورهای فعالیت آزمایشگاه جامع تحقیقاتی علوم پزشکی شمال کشور را تامین نیازهای پژوهشی و ارائه خدمات پژوهشی و دستگاهی در سطح فوق تخصصی آزمایشگاه به اعضای هیئت علمی، کارشناسان و محققان دانشگاههای همجوار عنوان کرد.
عنایتی دیگر اهداف ایجاد آزمایشگاه جامع تحقیقاتی شمال کشور را ارائه خدمات مشاورهای درباره استقرار نظام کنترل کیفیت آزمایشگاهی به سایر آزمایشگاههای دانشگاههای کشور عنوان کرد و یادآور شد: تقویت و توسعه رویکرد شبکهای در زمینه فعالیتهای آزمایشگاهی مرتبط با تحقیقات تخصصی و فوق تخصصی نیز در برنامه کاری ایجاد آزمایشگاه جامع تحقیقاتی شمال کشور وجود دارد.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مازندران در ادامه به خرید دستگاه آزمایشگاهی که به سیستم احتراق عنصری مجهز است اشاره کرد و گفت: این دستگاه متناسب برای اندازهگیری سریع کربن، هیئدورپن، نیتروژن، سولفور و اکسیژن موجود در مواد آلی را بررسی میکند.
وی ادامه داد: با این دستگاه امکان آنالیز طیف وسیعی از نمونههای صنایع مختلف دارویی، پلیمر، شیمایی و محیط زیست وجود دارد.
این مسئول با بیان اینکه بررسی یکی از سادهترین، ارزانترین، حساسترین و سریعترین روشهای آنالیز داروها، سموم، مواد شیمیایی و مواد موثر گیاهی در آزمایشگاه جامع تحقیقاتی علوم پزشکی شمال کشور وجود دارد، یادآور شد: تشخیص بیماری سلولهای خونی، ایمنولوژی و بافت شناسی و آپوپتوز نیز در این آزمایشگاه امکانپذیر است.
عنایتی در پایان اذعان داشت: دو دانشگاه زیست فناوری و نانو واقع در دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مازندران و آزمایشگاه سلولی و مولکولی دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز با این آزمایشگاه همکاری میکنند.