تحقیقات انجام شده در نروژ نشان داد، افرادی که در روز سه فنجان شیر می نوشند سه برابر بیشتر از کسانی که تنها یک فنجان و یا حتی نصف فنجان شیر می نوشند در معرض ابتلا به سرطان سینه قرار دارند.
بنابراین گزارش عوامل زیادی موجب شده که شمار مبتلایان به سرطان سینه در جهان افزایش یابد، شیر یکی از دلایل ابتلا به این بیماری است تا قبل از این تحقیق دانشمندان بر این باور بودند که شیر در سرعت پیشرفت این سرطان تاثیر می گذارد اما اکنون اظهار می کنند که این نوشیدنی در گسترش و ایجاد سرطان دخیل است.
براساس گزارش ها سرطان سینه در فنلاند، سوئد، بریتانیا، کانادا و امریکا که مصرف شیر بالایی دارند، شایع تر از کشورهای دیگر است.
دانشمندان در نتیجه تحقیقات دریافتند که هورمون ها و ترکیبات اضافه شده مصنوعی به شیر طبیعی در کارخانه ها خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد، از جمله ترکیبات اضافه شده می توان مکمل های فرآوری شده ویتامین D را نام برد که به طور منظم به شیر و سایر فرآورده های لبنی اضافه می شود.
در این تحقیق افرادی که از این ماده لبنی غنی شده با مکمل ویتامین D استفاده می کردند دو برابر مصرف کننده های شیر طبیعی به سرطان سینه مبتلا شدند.
گفتنی است؛ عوامل دیگری مانند کاهش مصرف سبزیجات طبیعی و ماهی، افزایش مصرف خمیرها و شکر فرآوری شده میزان ابتلا به این سرطان را افزایش می دهد.
منبع: healthylifevision