رئیس پژوهشکده شمال مرکز انستیتوپاستور ایران گفت: 12 شرکت دانشبنیان در پژوهشکده انستیتوپاستور ایران مستقر هستند.
محسن آسوری امشب در همایش تجلیل از پژوهشگران برتر پژوهشکده شمال مرکز انستیتوپاستور ایران به مناسبت هفته پژوهش، اظهار کرد: امروزه پژوهش و تحقیق نقش زیادی در جامعه بشری دارد.
وی افزود: در این مرکز پژوهشگران زیادی از بخش دولتی و خصوصی مشغول به فعالیت هستند و دستاوردهای مطلوبی را هم به نمایش درآوردند.
رئیس پژوهشکده شمال مرکز انستیتوپاستور ایران با اعلام اینکه این مرکز بیش از 20 سال فعالیت دارد، گفت: پژوهشکده شمال مرکز انستیتوپاستور ایران با تلاش گروهی از خیران برای ارائه خدمات انستیتوپاستور به پنج استان شمالی اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان و سمنان در آمل آغاز بهکار کرد.
این مسئول خاطرنشان کرد: تاکنون این مرکز در عرصه پژوهش به ایجاد مدلهای بیماری چون دیابت، اماس، بررسی تاثیر ژنهای مختلف در تومورزدایی سلولهای سرطانی، انجام تحقیقات کاربردی در زمینه بیماریهای عفونی شایع و بیماریهای ژنتیکی منطقه، گیاهان دارویی همانند عصارهگیری، بررسی اثرات گیاهان بر ردههای سلولی و موشها، ایجاد مدلهای سرطانی Mcf7, HLA60, pc پرداخته است.
آسوری با اشاره به ایجاد مدلهای مختلف موشهای سرطانی در این مرکز علمی و پژوهشی، افزود: در سال گذشته در این زمینه سه مدل و امسال 10 مدل ایجاد شده است که براساس سفارشات لازم گام برمیداریم.
رئیس مرکز زیست فناوری پژوهشکده شمال کشور گفت: این مرکز عضو کمیته تراریخته و پایلوت مرکز نگهداری موشهای تراریخته در کشور است و به فعالیت بر روی موشهای ترانسژنیک پرداخته است.
این مسئول به اجرای چهار طرح در دست اقدام از چهار بحث پژوهشی در این پژوهشکده شامل بیماری سل، طرح استئوپروز، طرح سرطانهای گوارشی و سینه و طرح بررسی رابطه آلایندهها و باقی مانده سموم با ایجاد سرطان در این مرکز، گفت: هماکنون این مرکز در حال اجرای طرح آموزش و توانمندسازی جامعه در کنترل هاری ورود پیدا کرد و با هماهنگی فرمانداری ویژه آمل، بخشداری دشتسر و استانداری مازندران به همراه دامپزشکی استان، شهرداری آمل و مردم بخش دشتسر به عنوان پایلوت اجرای طرح کنترل هاری در شمال کشور انتخاب شد.
وی به اجرای طرح بیوتکنولوژی دانشآموزی و انتخاب پایلوت در منطقه شمال کشور خبر داد و تصریح کرد: این طرح بزرگ با همکاری ستاد زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار میشود که امسال در سطح 9 مدرسه در حال اجراست.
رئیس پژوهشکده شمال مرکز انستیتوپاستور ایران با اشاره به اینکه مرکز رشد زیست فناوریمان 32 ماه تاسیس شده است، بیان داشت: 36 هسته زیست فناوری مصوب شورا در این مرکز فعالیت دارند، همچنین ایدههای مستقر در مرکز 36 ایده بوده و موضوع ایدهها براساس مصوبه هیئت رئیسه در زمینه کیت، واکسن، دارو و تجهیزات آزمایشگاهی است.
این مسئول با اعلام 47 ایده مستقر، 20 شرکت با فعالیت 16 فرد و ثبت چهار اختراع در این مرکز، ادامه داد: تاکنون شش محصول در این مرکز تجاری شد، همچنین شرکتهای دانشبنیان 12 شرکت بوده که پنج شرکت تحت حمایت تجاریسازی هستند.
آسوری با اعلام اینکه دو طرح کلان ملی در پژوهشکده شمال مرکز انستیتوپاستور ایران در حال بررسی است، افزود: با توجه به شش محصول تجاری شده، این مرکز در زمینه رایانش زیستی فعالیت گستردهای دارد.
وی با اشاره به پژوهش انستیتوپاستور شمال کشور در امر تحقیق، طراحی و پیادهسازی ابزارها، پایگاههای ملی دادهای، الگوریتمها، مدلسازی و پیشبینی در مورد دادههای زیستی و ژنتیکی جهت حل مشکلات سلامت و توسعه کاربردی آن در زمینههای مختلف داروسازی و سلامت الکترونیکی و بیولوژی در جهت ارتقای حوزه سلامت کشور، از کسب رتبه سوم مرکز در ارزیابی سالانه مراکز رشد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خبر داد.
رئیس پژوهشکده شمال مرکز انستیتوپاستور ایران با اشاره به کسب رتبه نخست در بین مراکز رشد نوپا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اظهار کرد: این مرکز با کسب دو مدال طلا در مسابقات جهانی اختراعات آلمان و کرواسی توسط یکی از فناوران، در ارزیابی سالانه مراکز رشد ستاد ویژه توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری رتبه پنجم را به دست آورد.
وی گفت: اخذ تائیدیه سطح سه بنیاد ملی نخبگان توسط یکی از فناوران و اخذ تائیدیه نانو مقیاس از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو دفتر ریاستجمهوری از دیگر افتخارات پژوهشکده شمال مرکز انستیتوپاستور ایران است.