خبر آنلاین – از 20 دی تا 2 بهمن، روزهای پرخاطره​ای برای نمایندگان مجلس هشتم بود.

نسرين وزيري: هنوز اذان ظهر روز 20 دي را سر نداده بودند که نامه​هاي عدم احراز صلاحيت برخي نمايندگان به دستشان رسيد يا به آدرس خانه​هايشان فرستاده شد و از همان زمان هر ساعت خبري از رد صلاحيت يکي يا تاييد صلاحيت ديگري شنيده مي​شد. خبرسازترين آنها رد صلاحيت علي مطهري بود. ساعتي بعد خبر رد صلاحيت کاتوزيان و عباسپور تاييد شد. همانطور که ليستي از نمايندگان اصلاح​طلب رد صلاحيت شده اعلام گرديد. عدم التزام به اسلام، ولايت فقيه و نظام، عمده دلايل رد صلاحيت نمايندگان مجلس هشتم عنوان شده بود.
اخبار تاييد نشده ديگري هم منتشر مي​شد. فرداي آن روز برخي نمايندگان همچون موسوي و دلخوش در صحن علني مجلس با درخواست تذکراتي مي​خواستند از تاييد صلاحيتشان سخن بگويند. آجرلو هم در راهروها رد صلاحيتش را تکذيب کرد. اخبار ضد و نقيض آنقدر زياد بود که رئيس مجلس اعلام کرد برخي اسامي منتشره در رسانه​ها درست نبوده. او در واکنش به تذکر احمد توکلي که مي​گفت «چطور صلاحيت کسي که هم اکنون نماينده است احراز نشده؟» هم گفت:برخي موارد صحيح به نظر نمي​رسد و کساني را که ما به باور ديني​اشان اعتقاد داريم را هم رد صلاحيت کرده​اند. رئيس مجلس هيات سه نفره​اي را مسئول بررسي اين مساله در رايزني با وزارت کشور و شوراي نگهبان کرد.
موج خبري دوم از روز 24 دي​ماه، بلند شد. روزهايي که برخي از اعتراضشان به نتايج اعلام شده خبر مي​دادند و برخي از ترديدشان. علي مطهري در نامه​اي به وزارت کشور، شهادتين گفت تا نشان دهد که به اسلام ملتزم است و به کنايه تاکيد کرد که ولايت مداريش به اندازه​اي نيست که 11 روز خانه نشيني کند. کاتوزيان و عباسپور هم به توصيه رئيس مجلس، اعتراضشان را ارائه دادند.
خبر تاييد صلاحيت برخي از رد صلاحيت شدگان، سومين موج خبري 10 روز گذشته بود. موجي که از روز گذشته برخاست. چرا که مهلت بررسي صلاحيت​ها در هيات​هاي اجرايي به پايان رسيده و اکنون نوبت هيات​هاي نظارتو شوراي نگهبان است تا به بررسي دوباره صلاحيت ثبت نام شدگان بپردازد.
علي مطهري، حميدرضا کاتوزيان و علي عباسپورنمايندگان تهران، که سبحاني​نيا نماينده لاريجاني براي پيگيري صلاحيتشان گفته بود «به استناد گزارش مراجع چهارگانه رد صلاحيت نشده​اند، بلکه هيات اجرايي راسا و به استناد مصاحبه​هايشان آنها را رد صلاحيت کرده است»، تاييد شدند.
عليرضا محجوب نماينده تهران، محمدمهدی شهریاری نماینده بجنورد، مجید نصیرپور نماینده سراب، داریوش قنبری نماینده ایلام، انوشیروان محسنی بندپی نماینده نوشهر و چالوس، اقبال محمدی نماینده مریوان، پیمان فروزش نماینده زاهدان، احمدرضا دستغیب نماینده شیراز، غلامحسین مسعودی ریحان نماینده اهر و هریس، قدرت الله علیخانی نماینده قزوین، نمايندگان اصلاح طلب رد صلاحیت شده بودند. البته محجوب بارها اعلام کرد که رد صلاحيتش به وي ابلاغ نشده و تنها اين موضوع را در رسانه​ها مي​خواند. رسانه​هايي که امروز هم خبر تاييد صلاحيتش را دادند و نوشتند که او به همراه داريوش قنبري، عليخاني، شهرياري، نصيرپور و بند​پي تاييد صلاحيت شده است. اما تاکنون از تاييد صلاحيت اقبال محمدي، فروزش، دستغيب و مسعودي ريحان خبري نرسيده است.
پيش از اين نيز صلاحيت محمدرضا تابش نماینده اردکان، محمدرضا خباز نماینده کاشمر، محمدرضا سجادیان نماینده خواف، محمدحسین مقیمی نماینده خمین، علي اصغر يوسف​نژاد نماينده ساري، مصطفی ذوالقدر نماینده بندرعباس، مصطفي کواکبيان نماينده سمنان و مسعود پزشکيان نماينده تبريز از اعضاي فراکسيون اقليت مجلس تاييد شده بود.
اما در فراکسيون اکثريت يا همان اصولگرايان نيز اخبار حاکي از تاييد صلاحيت همه آنها نيست. کما اينکه نادر قاضي پور و عبدالجبار کرمي همچنان در ليست رد صلاحيت شدگان هستند. اما علی زنجانی نماینده نقده، که از سوي هيات​هاي اجرايي رد صلاحيت شده بود، اکنون در شمار تاييد صلاحيت شدگان قرار دارد.
جلال محمود زاده نماینده مهاباد، سلیمان جعفر زاده نماینده ماکو، سید عماد حسینی نماینده قروه، امین شعبانی نماینده سنندج، داوود محمدجانی نماینده آباده، محمد حسن دوگانی نماینده فسا، رضا رحمانی نماینده تبریز، سید مهدی صادق نماینده آستانه، یونس اسدی نماینده مشکین شهر، وکیل سپه نماینده پارس آباد، حیات مقدم نماینده ماهشهر، از ديگر اسامي ردصلاحيت شدگان در رسانه​ها بودند که نه خودشان اين ابار را تکذيب کردند و نه اينکه خبري از تاييد صلاحيتشان تا کنون مخابره شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *