هـراز نـو: یک دانشجو که برای تفریح و سرگرمی، تصویری را در فضای مجازی منتشر کرده بود، از دردسرهای این کار خود برای دانشگاهش خبر نداشت.

فضای مجازی این روزها کم دردسرساز نیست، ابزاری که قرار بود وسیله ارتباط و اطلاعات باشد امروز با سهل‌انگاری به یک آسیب اجتماعی تبدیل شود.

این روزها هزاران تصویر و مطلب دست به دست در فضای می‌چرخد اما صحت و سقم بسیاری از آنها  مشخص نیست.

ماجرا از آنجا شد که تصویر دختری آغشته به خون در فضایی بسته بر روی یک عکس به سرعت در اکثر شبکه‌های مجازی دست به دست می‌شد، گفته می‌شود دانشجوی دختر رشته حقوق در دانشگاه‌ آزاد اسلامی با ضربه چکش به قتل رسیده است.

این تصویر شائبه‌های زیادی برای این دانشگاه ایجاد و پرسش‌های زیادی را در افکار عمومی ایجاد کره است.

دانشجویی که این تصویر را در صفحه اینستاگرام خود منتشر کرده است در این باره به ایسنا می‌گوید: موضوع از آنجا شروع شد که ابتدا عکسی در صفحه اینستاگرام شخصی خود قرار دادم که هیچ ارتباطی به قتل دانشجو نداشت و صرفا تصویر یک لوکیشن بود.

وی اظهار کرد: متاسفانه یکی از افراد که فالور گروه بود عکس موردنظر را در صفحه مربوط به جمعی از دانشجویان این دانشگاه  که عکس و نام دانشگاه درج شده بود قرار داد و در یک اقدام که به قول خودش شوخی بود آن را با عنوان “قتل دانشجوی دختر رشته حقوق در آمل” منتشر کرد.

فاطمه حبیب‌پور افزود: در ادامه این شایعه‌سازی افراد دیگری با گرفتن عکس از این صفحه آن را در شبکه‌های مجازی به ویژه تلگرام منتشر کردند که با توجه به نام درج شده به زبان انگلیسی در بالای صفحه این شایعه به سرعت دست در دست چرخید.

وی تصریح کرد: این تصویر هیچ ارتباطی به دانشگاه نداشت و از جهت نوع پوشش و حضور پلیس با فرم نشان می‌دهد مکان حادثه ایران نیست.

روزبه نصیری مدیر روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آمل نیز در گفت‌وگو با ایسنا ضمن رد شایعه  قتل دختر دانشجو در این واحد دانشگاهی با اعلام اینکه فضای مجازی میدان وسیعی است که افراد قبل از ورود به آن باید با ملزومات و مختصات آن آشنا باشند، افزود: به همین منظور جهت ترویج فرهنگ صحیح استفاده از این فضا که با گسترش روزافزون همراه است عزم ملی و هدایت فرهنگی نیاز است.

دانشجوی دکترای علوم اجتماعی یادآور شد: یکی از مهم‌ترین عوامل فرهنگ‌سازی در فضای مجازی خود کاربران و مخاطبان هستند که باید از باز نشر هر محتوایی که سند معتبر و منبع موثقی ندارد خودداری کنند.

وی اظهار کرد: یکی از معضلات جدی فضای مجازی در حال حاضرکپی پیست است که کپی، پیست کردن‌ها دلایل خاص خود را هم دارد.

این مسئول یادآور شد: کمبود شخصیت و دیده نشدن در جامعه مجازی، هدف‌دار بودن کپی پیست در راستای تخریب جریان و فرد خاصی، تنوع و سرگرمی و… دلایلی که طرف را به سمت انتشار مطالبی سوق می‌دهد که هیچ تفکر و اندیشه‌ای در ورای انتشار آن ندارد

وی بیان  کرد: همه ما در باز نشر یا کپی محتوا در فضای مجازی باید دغدغه راستی‌آزمایی مطالب، یعنی فرایند اعتبار منبع پیام، اعتبار محتوی پیام، اعتبار جهت‌گیری پیام و در نهایت، نگرانی درباره صحت و سقم آن را داشته باشیم.
گزارش از الناز پاک‌نیا-ایسنای مازندران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *