به گزارش پارسینه به نقل از شبکه بی بی سی، معصومه ابتکار معاون رئیس جمهوری اسلامی ایران در مصاحبه با این شبکه گفته است تهران برای «برقراری دیالوگ» از طریق کانال های دیپلماتیک با عربستان سعودی، تلاش کرده است.
خانم ابتکار گفت: «ما مجبوریم جنگ در یمن را که درحال ویرانی کامل این کشور است، حل کنیم.»
عربستان از 6 فروردین گذشته تاکنون حملات گسترده هوایی را علیه یمن آغاز کرده است. در این حملات تاکنون هزاران نفر کشته شده اند و ساختارهای این کشور فقیر عربی دچار ویرانی های گسترده شده است. حملات هوایی عربستان به یمن، به منظور بازگرداندن عبدربه منصور هادی رئیس جمهوری سابق و فراری یمن به این کشور، و در پی پیشروی مبارزان حوثی آغاز شد.
حملات عربستان به یمن، ساختارهای این کشور را ویران کرده است.
خانم ابتکار همچنین بر لزوم همکاری کشورهای منطقه ای برای مقابله با افراط گرایی تاکید و ابراز امیدواری کرد «بتوانیم اعتماد کاری لازم با کشورهای مختلف منطقه را برای رویارویی با افراط گرایی، تروریسم و علیه داعش که یک پدیده وحشتناک است، ایجاد کنیم.”
جمهوری اسلامی ایران تصریح کرده است برای مقابله با گروه های تروریست مانند داعش در عراق و سوریه، به این کشورها مشورت نظامی می دهد. گفته می شود داعش از حمایت های گسترده کشورهای منطقه ای مانند عربستان، ترکیه و قطر برخوردار است.
ایران میگوید برای مقابله با گروه تروریستی داعش به عراق و سوریه مشورت نظامی میدهد
ابتکار همچنین با اشاره به جمع بندی مذاکرات اخیرهسته ای بین ایران و گروه 1+5 گفت تهران خواستارهمکاری با سایر قدرت ها در خاورمیانه برای پیشبرد صلح است.
ابتکار گفت توافق اخیر وین گامی به جلو برای همه جهان است. «این به معنی عصری جدید در همکاری با جهان در ابعاد مختلف تجاری و تبادل فرهنگی است. به این معنی است که ایران نقشی برجسته تر در این بخش جهان بازی خواهد کرد.»
ابتکار با تاکید بر این که ایران حق دارد از خود دفاع کند، تصریح کرد ایران قصد ندارد بر منطقه مسلط شود اما « لازم است در منطقه ای که این همه پایگاه نظامی آمریکا در آن هست از خود دفاع کند.»
خانم ابتکار تاکید کرد ایران از حمایت از کشورهایی که «با سیاست های رژیم صهیونیستی تهدید می شوند»، دست نخواهد کشید.
آمریکا و هم پیمانان منطقه ای آن، ایران را به تلاش برای تسلط بر منطقه و دامن زدن به ناآرامی های آن متهم می کنند. جمهوری اسلامی ایران پیشتر نیز این اتهامات را تکذیب کرده و آن را فرافکنی خوانده است.
بی بی سی می گوید این مصاحبه را کیم غطاس، خبرنگار این شبکه که یک هفته به ایران رفته بود، با خانم ابتکار انجام داده است.