هرازنو :موافقتنامه طرح کلان ملی فناوری و نوآوری تولید قزل عاری از بیماری با حضور معاونت علمي و فناوري رييس جمهور، رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی، استاندار مازندران، معاون نوآوری و تجاری سازی معاونت علمی فناوری رئیس جمهور در مازندران به امضا رسید.
معاونت علمی و فناوری رییس جمهور روز شنبه در مراسم این توافقنامه که به میزبانی فرمانداری ویژه آمل در سالن اجتماعات ششم بهمن آن برگزار شد، اقتصاد دانش بنيان را اقتصاد مغز و محرك جامعه دانست و گفت: كشور ما در حوزههاي كشاورزي، محيط زيست و صنعت به لحاظ مغزي از پتانسيلهای بسياري برخوردار است.
سورنا ستاري با تاكيد براينكه با وجود اين پتانسيلهاي ذاتي بايد به نيروهاي انساني اهميت داد، ابراز داشت: اين مغزهاي متفكر فقط نبايد در جايي به استخدام درآيند و فقط به فكر استخدام آنها باشيم بلكه بايد به حمايت از اين جوانان پرداخت تا به كارآفريني بپردازند.
وي با بيان اينكه دولت بايد در اين زمينه و اين معضل را حل كند و با ديد تجاري نگاه كند، افزود: در بحث زيرساختهاي ميتوان به اشتغال رسيد و با نگاه تجاري در حل مشكل پرداخت.
ستاري يكي از بزرگترين معضل در كشور را اقتصادي صنعت بيان كرد و گفت: با وجود ايجاد كارآفرني و نگاه تجاري ميتوان به رفع مشكلات اين حيطه پرداخت.
رييس بنياد ملي نخبگان كشور با اشاره به امضا تفاهمنامه طرح كلان ملي فناوري و نوآوري توليد انبوه قزل آلا از بيماري آن را براي توليد و جلوگيري از انقضاء ماهیهاي سردآبي و پرورشي مناسب دانست و مطرح كرد: اكنون دانش بنيان لازم دانسته وارد كار ماهيها شود و به رفع معضلات این حیطه بپردازد.
وي با اعلام اينكه دانش بنيان آمادگي كامل در زباله و بحث زيست محيطي دارد، اذعان داشت: در اين زمينه بايد بخش خصوصي وارد كار شوند و دولت به حمايت از اين انبوه سازان بپردازند.
ستاري با بيان اينكه شركت دانش بنيان با رويكرد جديد به امر تكنولوژي وارد كار شده است، تصريح كرد: اين شركت به منظور توسعه بازار به حمايت از شركت هاي فناوري IT كشور با امكانات فوقالعاده وارد شده است.
معاون علمي و فناوري رييس جمهور ادامه داد: استان مازندران با توجه به موقعيت جغرافيايي داراي پتانسيلهاي بالايي است و براي حل معضلات با عقل وارد كار ميشويم.
ستاري با تاكيد براينكه در اين زمينه بايد از وجود جوانان بااستعداد اين استان نهايت استفاده برد، اظهار داشت: در اين راستا با وجود دانشجويان اولويت را به سنتها و مزاياي ذاتي استان بگذاريم و از قابليتها در اين راه استفاده ببريم.
مازندران قابلیت تولید سالانه یک میلیون تن ماهی در قفس دارد
استاندار مازندران در ادامه اجرای این طرح را در اقتصاد کشاورزی یک موضوع جدی بیان کرد و گفت: به لحاظ موقعیت خاص در امنیت غذایی نیاز است مدیریت و بهرهبرداری اصولی ماهیان در دستور کار قرار گیرد بنابراین ایجاد این طرح برای سلامت امنیت غذایی آبزیان لازم است.
ربیع فلاحجلودار با اعلام اینکه اکنون ذخایر دریای خزر بدلیل شرایط زیست محیطی از بین رفته است، اذعان داشت: بیش از 300 تن خاویار در کشور تولید شده است اما به دلیل عدم مدیریت منسجم در دریای خزر و وورد همسایههای مجاور پس از تفکیک شوروی سابق این امر توسعه نیافته است.
وی با تاکید براینکه به دلایل مسائل زیست محیطی و از بین رفتن ذخایر دریا باید از شیوه های نوین برای تامین مواد غذایی استفاده کنیم، ابراز داشت: پرورش ماهی درقفس از جمله طرح های نوین تامین مواد غذایی در حوزه کشاورزی است که هماکنون در دست مطالعه محققان و پژوهشگران مازندرانی قرار گرفته است.
فلاحجلودار از قابلیت پرورش حدود یک میلیون تن ماهی در قفس در این استان خبر داد و گفت: با توجه به اینکه هماکنون 200 هزار تن ماهی تولید میشود.
استاندار مازندران با بیان اینکه میتوان از دریا به صورت چند منظوره مورد استفاده قرار داد، افزود: در این زمینه باید مقدمات کار را فراهم کرد و به آسیبهای جدی تولید پرورش آبزی چون شناسایی قارچها، بیماریها پرداخت.
وی با اشاره به اینکه مازندران در عرصه دانش بنیان تلاش بسیار داشته است، بیان داشت: در این عرصه به شهرستانهای استان تاکید شده تا به تاسیس مرکز رشد اقدام کنند و از پژوهشگران و دانشمندان عرصه علم و فناوری بکار گیرند.
اجرای طرح تولید میگو عاری از بیماری در کشور
معاون نوآوری و تجاری سازی معاونت علمی فناوری رئیس جمهور نیز با اشاره به امضای این تفاهم نامه را اولین طرح فناوری با مشارکت موسسه تحقیقات شیلات بیان کرد و گفت: طرح با رویکرد حل مشکل استان مازندران و ظرفیتسازی این استان در بخش پرورش مایههای آبزی منظور شده است.
محمود شیخ زین الدین پيش با بیان اینکه در این عرصه با ورود هر انبوهسازی 60 درصد هزینه برعهده بخش خصوصی خواهد بود، افزود: 25 درصد کار در این زمینه براساس سیاست در این تفاهم نامه با هماهنگی دستگاه معاونت فناوری و علمی است.
وی با تاکید براینکه معاونت هزینهای در بخش زیرساختها نخواهد داد، ابراز داشت: در این بخش با قبول هزینه طرح بدنبال رفع حل مشکلات اساسی در این زمینه است.
شیخ زین الدین با اعلام اینکه هماکنون معاونت طرح همکاری با میگو عاری از بیماری را در دست اقدام دارد، اذعان داشت: در این امر به خوبی وارد کار شده و تاکنون نتیجه رضایتبخشی حاصل شده است.
این مسئول ادامه داد: دولت معیار اصلیاش اتکا به سرمایه انسانی و توجه آنها بر ایجاد کارآفرینی است.
واردات 19 تن تخم چشمزده ماهیان در کشور
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی در پایان این مراسم با اسکندر زند با بیان اینکه اجرای این طرح در آینده برای مازندران دستاوردهای بزرگی به همراه داشته و پیشرفت زیادی در عرصه تولید ماهیان قزلآلا را فراهم میکند، یادآور شد: با آغاز فعالیت در این طرح امیدواریم ظرفیتسازیهای لازم در مازندران شکل گیرد تا به نیازهای مختلف کشور پاسخ داده شود.
اسکندر زند با تاکید بر اینکه باید توانمندیهای موجود در کشور ار به عرصه تولید بیاوریم، تصریح کرد: تاکنون در بخش ملی سه طرح به امضا رسیده است و این طرح نخستین طرح کلان ملی استانی محسوب میشود.
وی با بیان اینکه میخواهیم ظرفیت موجود در عرصه کشاورزی و آبزیپروری به میدان بیاوریم، عنوان کرد: باید در زمینه نمایش توانمندیها بخش خصوصی هم وارد عرصه شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه تجاریسازی میتواند با حضور جوانان خلاق و توانمند به ثروت ختم شود، گفت: در زمینه تهیه تخم چشمزده ماهیان 19 تن واردات داشتیم که این واردات 2 میلیون دلار ارزش دارد هرچند در این بین بیماریها و وابستگیهایی در صنعت شیلات ایجاد میشود.
وی با اعلام اجرایی شدن دو طرح بزرگ تخممرغ و میگوی عاری از بیماری در سطح کشور، خاطرنشان کرد: این دو طرح به بهرهبرداری رسیده و هماکنون مراحل تجاریسازی خود را طی میکند.
به گزارش هرازنو: در پایان مراسم موافقتنامه طرح کلان ملی فناوری و نوآوری تولید قزلآلا عاری از بیماری(SPF) با همکاری سه دستگاه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، استانداری مازندران و سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج وزارت جهادکشاورزی برای منطقه پرورش ماهی سردآبی کلاردشت مازندران به امضا رسید.
گزارش از کبریا مقدس