یك عضو هيأت رئيسه مجلس از پيام هسته‌اي اوباما در روزهاي اخير به مقامات كشورمان خبر داد.
روزنامه همشهری: درحالی‌ که تنها ۲ روز تا پایان ضرب‌الاجل برای رسیدن به توافق هسته‌ای میان ایران و گروه ۵+۱ زمان باقی‌مانده محمد جواد ظریف مسئول تیم مذاکره‌کننده ایران که در وین به سر می‌برد گفته است حاضر نیستیم کیفیت توافق را فدای زمان کنیم.

اما در طرف مقابل عطش و نياز دولت آمريكا براي رسيدن به توافق هسته‌اي را مي‌توان از پيام محرمانه باراك اوباما به مقامات ايراني قبل از مذاكرات وين دريافت.در چنين شرايطي يك عضو هيأت رئيسه مجلس از پيام هسته‌اي اوباما در روزهاي اخير به مقامات كشورمان خبر داد. مهرداد بذرپاش گفته اخيرا يكي از سران كشورهاي همسايه پيامي از سمت رئيس‌جمهور آمريكا براي مقامات كشورمان آورده بود.

اين نماينده مجلس به محتواي هسته‌اي اين پيام اشاره كرده اما به جزئيات بيشتري درخصوص پيام محرمانه رئيس‌جمهور آمريكا اشاره نكرد . آنچه پيداست آخرين‌بار و پيش از آغاز دورنهايي مذاكرات حيدرالعبادي نخست‌وزير عراق بود كه در خرداد‌ماه به تهران آمد و با مقامات كشورمان و رهبر معظم انقلاب ديدار كرد.العبادي پيش از سفرش به تهران به آمريكا سفر كرده بود.

باراك اوباما در سفر اخير نخست‌وزير عراق به ايالات متحده و همچنين در حاشيه اجلاس G-7 در آلمان كه خرداد‌ماه برگزار شد با حيدر العبادي نخست‌وزير عراق ديدار‌هاي دوجانبه‌اي داشته است. مقامات وزارت خارجه كشورمان ازجمله يك منبع آگاه در ميز عراق وزارت خارجه درباره اين خبر اظهار بي‌اطلاعي مي‌كند.

مقامات كشورمان بارها بر توافق منصفانه‌اي كه در آن حقوق ايران رعايت شده و تحريم‌ها نيز برداشته شود تأكيد كرده‌اند.اما در مقابل اگرچه آمريكايي‌ها در خفا پيام‌هايي به ايران فرستاده‌اند اما در آشكار ايران را تهديد نظامي كرده‌ و از گزينه‌هاي نظامي عليه ايران صحبت كرده‌اند.

به اين ترتيب اين پنجمين پيام محرمانه رئيس‌جمهور فعلي آمريكا به مقامات ايران است كه رسانه‌اي مي‌شود. رهبر معظم انقلاب در ديدار اخيرشان با كارگزاران نظام با اشاره به نياز آمريكا به توافق به چگونگي آغاز مذاكرات با آمريكا بر سر موضوع هسته‌اي اشاره كردند و گفتند: «در دولت سابق، يك نفر از محترمين منطقه به‌عنوان واسطه به ديدارما آمد و به صراحت گفت رئيس‌جمهور آمريكا از او خواهش كرده كه به تهران بيايد و درخواست آمريكايي‌ها براي مذاكره را مطرح كند.

آمريكايي‌ها به اين واسطه گفته بودند مي‌خواهيم ضمن شناخت ايران به‌عنوان قدرت هسته‌اي، مسئله هسته‌اي را حل و فصل كنيم و تحريم‌ها را ظرف 6‌ماه برداريم البته ما به آن واسطه گفتيم به آمريكايي‌ها و حرف‌هايشان اطميناني نداريم، اما با اصرار آن واسطه، قبول كرديم كه اين مسئله را يك‌بار ديگر امتحان كنيم و مذاكرات شروع شد.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *