به گفته مذاکره کننده ارشد هسته‌ای ایران گفت‌و‌گو‌ها با گروه ۱+۵ درباره بازرسی‌های سرزده از تاسیسات هسته‌ای و بازرسی‌های مدیریت شده از تاسیسات نظامی ایران بر اساس شرط ایران یعنی انجام بازرسی‌ها ۲۴ روز پس از ارایه درخواست از سوی آژانس بین المللی انرژی اتمی، ادامه دارد.

به گزارش فرارو، محمد جواد ظریف، وزیر خارجه و عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران به همراه عباس عراقچی معاونش، صبح امروز در جلسه غیر علنی مجلس حضور پیدا کردند.

احمد شوهانی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره جزییات این جلسه غیر علنی در گفت‌و‌گو با فرارو گفت: امروز جلسه خوبی با حضور آقای ظریف، وزیر محترم امور خارجه و همچنین معاون ایشان درباره روند مذاکرات هسته‌ای داشتیم.

وی افزود: در این جلسه از فراکسیون اصلی مجلس یعنی رهروان ولایت و اصولگرایان، دو نماینده به بیان دغدغه‌ها و نگرانی‌های نمایندگان درباره مذاکرات هسته‌ای پرداختند که در ادامه آقایان ظریف و عراقچی پاسخ‌های خود را برای رفع این دغدغه‌ها و نگرانی‌ها ارایه دادند.

شوهانی با تاکید بر اینکه توضیحات خوبی از سوی ظریف و عراقچی ارایه شد گفت: این توضیحات تا حدود زیادی منجر به رفع نگرانی و دغدغه‌های نمایندگان شد بر همین اساس معتقدم که بسیار جلسه خوب و سازنده‌ای بود.

وی درباره اینکه دغدغه نمایندگان بیشتر حول چه موضوعاتی بود گفت: دغدغه‌هایی مطرح شده از سوی نمایندگان بیشتر در ارتباط با نحوه اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی بود اینکه آیا قرار است بازرسی‌های از تاسیسات هسته‌ای ایران در چارچوب ان پی تی باشد یا فرا‌تر از آن و آیا امکان بازدید از مراکز نظامی به بازرسان آژانس داده خواهد شد یا نه و همچنین سرنوشت تحریم‌ها پس از توافق جامع بود.

شوهانی درباره پاسخ‌های ظریف و عراقچی به نمایندگان نیز گفت: در پاسخ به این سوال ابتدا این نکته را عرض کنم که نمایندگان امروز قول اخلاقی دادند تا از اطلاع رسانی درباره جزییات این جلسه خودداری کنند که بنده هم بر پایه این قول تنها به بیان کلیات می‌پردازم.

وی افزود: درباره سوالات و دغدغه‌های نمایندگان پیرامون موضوعات مورد اشاره آقایان ظریف و عراقچی اعلام کردند به گروه ۱+۵ گفته شده است که بازرسی‌های فرا‌تر از پروتکل الحاقی به هیچ وجه از سوی ایران مورد پذیرش قرار نخواهد گرفت.

نماینده ایلام ادامه داد: مذاکره کنندگان هسته‌ای به نمایندگان مجلس قول دادند که دغدغه‌های مقام معظم رهبری و نمایندگان درباره بازرسی‌ها به خصوص بازرسی از مراکز نظامی هسته‌ای مد نظر قرار خواهد گرفت.

شوهانی تصریح کرد: در ادامه این توضیحات آقای ظریف نکته جالبی را بیان کردند. ایشان گفتند پس از آنکه سخنان مقام معظم رهبری در دانشگاه امام حسین منتشر شد و ایشان یکبار دیگر تاکید کردند که اجازه بازرسی و دسترسی به دانشمندان هسته‌ای ایران نمی‌دهم. بنده امکان تماس سریع با تیم مذاکره کننده هسته‌ای نداشتم چرا که تیم معاونان در حال مذاکره با طرف مقابل بودند به همین دلیل از طریق اس‌ام اس به همکاران اعلام کردم که این دو موضع قطعا خط قرمز ما در مذاکرات باشد.

وی افزود: به گفته آقایان ظریف و عراقچی قطعا تعهداتی که ایران در مذاکره با گروه ۱+۵ در چارچوب توافق جامع و نهایی خواهد داد قطعا متعارف خواهد و ایشان اعلام کردند که اجرای پروتکل الحاقی را در‌‌ همان حد و اندازه‌ای در دستور کار قرار خواهیم داد که ۱۲۴ کشور جهان آن را اجرا می‌کنند بنابراین تعهدات غیر متعارف از سوی تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران مورد پذیرش قرار نخواهد گرفت.

نماینده ایلام درباره اینکه آیا درباره تعهدات متعارف هم توضیحات بیشتری ارایه شد گفت: اجازه بدهید که در این باره توضیح بیشتری ندهم چرا که همانطور که گفته شد تعهد اخلاقی داریم که از بیان جزییات پرهیز شود.

وی در ادامه درباره اینکه کریمی قدوسی عضو دیگر کمیسیون امنیت ملی برخی جزییات از این جلسه را در گفت‌و‌گو با خبرگزاری‌ها اعلام کرده است از جمله اینکه ایران بازرسی مدیریت شده از مراکز نظامی را پذیرفته اما به درخواست دسترسی به دانشمندان هسته‌ای پاسخی نداده است گفت: قرار بود درباره جزییات این جلسه اطلاع رسانی نشود اما چون آقای کریمی قدوسی این مسئله را بیان کردند باید عرض کنم که بله آقای ظریف و عراقچی اعلام کردند که به گروه ۱+۵ اعلام شده است که با بازرسی مدیریت شده مشکلی نداریم.

شوهانی درباره جزییات این نوع بازرسی گفت: این بازرسی مدیریت شده به این شکل خواهد بود که بازرسان آژانس امکان نمونه برداری محیطی از اطراف مراکز نظامی را پیدا خواهند کرد.

وی افزود: همچنین اعلام شد که اساسا به گروه ۱+۵ اعلام شده است که برای بازرسی‌های سر زده از جمله بازرسی مدیریت شده از تاسیسات نظامی ایران شرطی دارد به این شکل که بر اساس پروتکل الحاقی آژانس می‌تواند به مراکز مورد نظر ظرف کمتر از ۳ روز دسترسی داشته باشد اما ایران به این شرط می‌تواند با درخواست‌های آژانس موافقت کند که این زمان از ۳ روز به ۲۴ روز افزایش پیدا کند.

نماینده ایلام در خاتمه گفت: بنابراین به گفته آقای ظریف گفت‌و‌گو‌ها با گروه ۱+۵ درباره بازرسی‌های سرزده از تاسیسات هسته‌ای و بازرسی‌های مدیریت شده از تاسیسات نظامی ایران بر اساس شرط ایران یعنی انجام بازرسی‌ها ۲۴ روز پس از ارایه درخواست از سوی آژانس بین المللی انرژی اتمی، ادامه دارد.

One thought on “شرط ایران برای بازرسی سرزده از تاسیسات هسته‌ای و نظامی”
  1. همه آقایو دارن چیزایی رو مخفی میکنند
    اگر از این جلسه جزییات بیشتری می خواهید میتونید به صفحه اینستاگرام آقای رسایی مراجعه کنید و بخونید که آقایون از جواب دادن به چه سوالاتی طفره رفتند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *