رئیس جمهور با بیان اینکه پیگیری مذاکرات هستهای در چارچوب خطوط قرمز مطرح شده از سوی رهبری است، گفت: به ملت شریف ایران میگویم که به هیچ عنوان با هیچ توافق و امضایی نخواهیم گذاشت اسرار امنیتی، نظامی و فناوری کشور به دست دیگران بیفتد.
حجتالاسلام حسن روحانی ظهر امروز در جلسه شورای اداری آذربایجانشرقی با بیان این مطلب اظهار کرد: خط قرمزهای نظام که رهبری به آنها تاکید کردهاند، مدنظر بوده و مذاکرات نیز باید در همان چارچوب باشد.
گزیده سخنان روحانی به این شرح است:
- اگر میخواهیم فناوری خود را در زمینه غنیسازی ادامه دهیم، یک سری خطوط است که باید مورد مراعات قرار گیرد.
- کار مذاکرات هستهای با گروه 5+1 اقدامی بسیار بزرگ است، در مذاکرات هستهای بخشهایی شامل مسائل فنی، مسائل حقوقی، مسائل سیاسی و…مطرح است و به طور کلی این مذاکرات کار سادهای نیست.
- امروز همه در دنیا شاهد مذاکرات ما هستن. در نهایت یک روز هم موضوعات این مذاکرات تدوین و منتشر میشود و در آینده هر کسی به متن مذاکرات ما مراجعه کند من قول میدهم از اقدامات دیپلماتهای ما احساس غرور و افتخار کند.
- ما هم اکنون در این مسیر دو گام به پیش رفتهایم که یکی از آنها توافقات موقت ژنو بوده و گام دوم در لوزان بود که در نتیجه توافقات لوزان هنوز هم از کشورهای مختلف برای ما پیامهای تبریک میرسد.
- مذاکرات برای توافق نهایی است و قطعاً مشکلات زیادی در این مسیر قرار دارد، میخواهم به ملت ایران بگویم به هیچ عنوان با هیچ امضایی اجازه نمیدهیم اسرار امنیتی، نظامی و فناوری کشور به بیرون از مرزها درز کند چرا که اسرار کشور باید حفظ شود.
- در رابطه با بحث پروتکل الحاقی در سالهای 82 و 83 که این بحثها مطرح بود 80 کشور در دنیا پروتکل را قبول کرده و امضا کرده بودند و امروز تعداد این کشورها به 124 رسیده است.
- مطمئن باشید تمام این کشورها عاقلاند و به دنبال حفظ کشور خود هستند، مگر آن کشورهایی که پروتکل را امضا کردهاند میخواهند اسرار کشورشان بیرون برود؟
- باید یک سری اصول را در این زمینه مراعات کنیم، بله اگر ما دقت نکنیم اسرار کشور از دست میرود و به همین منظور دسترسی به پروتکل باید مدیریت شده باشد و این به دست خود ماست که این موضوع را مدیریت کنیم.
- در دنیای امروز روابط ما با دنیا باید این چنین باشد، باید ابتدا خود را حفظ کنیم و راهی را انتخاب کنیم که کم خرجترین راه باشد که این به معنای سیاست است چرا که دولت باید راهی کم هزینه برای ملت انتخاب کند.
- تدبیر یعنی اینکه تنها به فکر امروز و فردا نباشیم و به پس فردا نیز فکر کنیم، اگر نتوانیم در علم، اقتصاد، فرهنگ و دانش با کشورهای دیگر رقابت کنیم، چطور در آینده جواب فرزندان خود را خواهیم داد؟
- با توجههای دقیق اجازه نمیدهیم آنچه بدخواهان میخواهند اتفاق افتد و دست به دست هم میدهیم تا کشور امنتر از گذشته با انسجام و اتحاد پیش رود.
- فرارو-