سرانجام پس از کش‌وقوس‌های فراوان درباره انتخابات خانه مطبوعات مازندران، این انتخابات تایید شد اما تغییر یکی از منتخبان، یک علامت سئوال و شبهه را نیز با خود به همراه داشت.

ششمین دوره انتخابات خانه مطبوعات مازندران در 12 اسفند سال گذشته با آرای 352 نفر از اصحاب رسانه عضو خانه مطبوعات این استان برگزار و در همان روز اسامی منتخبان اعلام شد.

اندکی پس از اعلام آرا نگذشته بود که زمزمه‌های تخلفات انتخاباتی بر سر زبان‌ها افتاد و مواردی چون نبود اسامی برخی از خبرنگاران در لیست خانه مطبوعات که منجر به جلوگیری از رای آنها شد، وجود آرای مخدوش و حضور نیافتن برخی از اصحاب رسانه و دادن رای توسط همکار یا فرد غیرخبرنگار با مشخصات فرد غایب از جمله ایرادات وارده بر این انتخابات بود.

یک روز پس از انتخابات، موافقان و مخالفان انتخابات خانه مطبوعات نظرات خود را از طریق رسانه‌ها یا به صورت کتبی به خانه مطبوعات و دستگاه‌های مربوطه استان و حتی کشور اعلام کردند که باعث حضور بازرسانی از دفتر مرکزی شد.

در حالی که نظر اولیه این گروه بازرسی، تخلفات انجام شده را تایید کرد اما روز گذشته، معاون فرهنگی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران از تایید نتایج ششمین دوره انتخابات خانه مطبوعات این استان توسط اداره‌کل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خبر داد.

در حالیکه این تائیدیه باید مهر تاییدی بر انتخابات باشد اما علی یوسفی جایگزین حسین علی‌زاده در بخش روزنامه‌نگاران شد و دلیل آن را نیز اعتراضات عنوان شده، اعلام کردند.

ابطال انتخابات خانه مطبوعات مازندران 

یکی از نامزدهای بخش بازرسی ششمین دوره انتخابات خانه مطبوعات مازندران در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس با برشمردن برخی از تخلفات، گفت: طبق اساسنامه مربوطه، افرادی که حق عضویت را پرداخت نکردند حق رای دادن ندارند در حالی که حدود 50 نفر مغایر با این بند اساسنامه در رای‌گیری شرکت داشتند، ورود دولتی‌ها به عرصه انتخابات نیاز به مصوبه مجمع فوق‌العاده و تایید مجمع عمومی داشت که رعایت نشد، وجود آرای مخدوش، ثبت آرای کسانی که حضور فیزیکی نداشتند و آرای آنها که توسط افراد دیگر به صندوق ریخته شد نیز از جمله موارد تخلف است.

حسین برزگر با اشاره به جایگزینی علی یوسفی با حسین علی‌زاده، افزود: این جایگزینی خود جای سئوال دارد؛ زیرا وقتی تخلفی صورت گرفته، متوجه همه منتخبان است نه یک نفر، نه‌تنها در بخش روزنامه‌نگاران مشکل داشتیم بلکه در بخش‎های دیگر نیز مشکلاتی وجود داشت و مستندسازی‌هایی انجام شد.

وی بیان کرد: جایگزینی علی یوسفی در بخش روزنامه‌نگاران نمی‌تواند یک راهکار باشد؛ زیرا این سندی بر بروز و تایید تخلف در انتخابات خانه مطبوعات است.

بازرس سابق خانه مطبوعات مازندران اظهار کرد: هفت نفر از منتخبان ششمین دوره انتخابات خانه مطبوعات به صورت کتبی و یک نفر به صورت شفاهی آمادگی خود را برای تکرار انتخابات اعلام کردند تا به شبهات، اختلافات و دلخوری‌های اتفاق افتاده، پایان دهند.

برزگر در پایان گفت: اجماع و خیر و صلاح اصحاب رسانه بر این است که انتخابات خانه مطبوعات در 12 اسفند 93 ابطال و انتخابات بار دیگر برگزار شود.

آغاز به‌کار منتخبان جدید خانه مطبوعات مازندران

مدیرعامل خانه مطبوعات مازندران در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در ساری با اشاره به تایید انتخابات خانه مطبوعات مازندران توسط وزارت ارشاد گفت: در چند روز آینده خانه مطبوعات مازندران را تحویل مجموعه جدید می‌دهم و برای افراد انتخاب شده آروزی موفقیت دارم.

حسین مرتضوی درباره تاخیر در تایید افراد انتخاب شده خانه مطبوعات مازندران گفت: بررسی برخی شبهات مطرح شده در انتخابات عامل تاخیر بود که وزارت ارشاد ورود پیدا کرد و با یک تغییر، انتخابات خانه مطبوعات استان را تایید کرد.

وی با بیان اینکه خانه مطبوعات تشکل غیرسیاسی و غیردولتی است و هدف از تشکیل آن رسیدگی به مشکلات صنفی افراد فعال این حوزه بود، افزود: دخالت برخی نمایندگان مجلس در فعالیت صنفی خانه مطبوعات باعث می‌شود صلابت این تشکل از بین برود.

مدیرعامل فعلی خانه مطبوعات مازندران با اشاره به اینکه برخی افراد تلاش دارند که منافع شخصی خود را با دخالت در فعالیت صنفی پیگیری کنند در پایان گفت: از مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران انتظار است که تدبیری در نظر بگیرد تا از دامن زدن به مشکلاتی که ممکن است در مسیر فعالیت خانه مطبوعات اخلال ایجاد کند، جلوگیری شود و اعضای جدید بتوانند با قدرت فعالیت‌های خود‌ را پیگیری کنند.

به گزارش فارس، اکبر مقدسی و محسن هدایتی در بخش بازرسی، حسین قربانی در بخش سرپرست خبرگزاری‌ها، راحله حاجیان، علی یوسفی و ساسان شیخی در بخش روزنامه‌نگاران، محمد قلی‌نژاد و رضا حسن‌زاده‌اشرفی در بخش مدیران مسئول و شیدالله احمدی نیز در بخش سرپرست کشوری منتخبان ششمین دوره انتخابات خانه مطبوعات مازندران شدند.

به نظر می‌رسد در شرایط فعلی باید به نظر و آرای آن‌ دسته از اصحاب رسانه که از راه‌های دور و نزدیک، وقت و هزینه صرف کردند تا خود را به مرکز استان رسانده و بدون هیچ مشکلی، طبق اساسنامه و قانون مطبوعات در انتخابات پرشور خانه مطبوعات مازندران شرکت کردند، احترام گذاشته شود، زیرا تعداد افراد متخلف در برابر این افراد بسیار ناچیز است.

همچنین با توجه به تجربیات این دوره از انتخابات و تخلفاتی که محرز شده است، انتظار می‌رود مسئولان امر تدابیری بیندیشند تا چنین مواردی که با روح قوانین و اساسنامه انتخابات مطبوعات مغایرت داشته و موجب التهاب و تشویش اذهان در فعالان رسانه‌ای می‌شود، تکرار نشود.

By another

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *