هـراز نـیـوز: علي ربيعي، وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي در جلسه كارگروه تخصصي اشتغال استان مازندران با اشاره به اين كه در دولت تدبير و اميد، تصميمات خوبي در بخش هاي مختلف در كشور اتخاذ شده است، بيان داشت: دولت يازدهم با ايجاد تحرك مناسب در سياست خارجي، تعقيب برنامه اقتصادي كشور و تدوين سياست رفاهي منسجم، نشاط و اميد را به سطح جامعه بازگردانده است.
وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي با بيان اينكه سياست خارجي جزء استراتژي هاي اصلي كشور است كه با نظارت دقيق و عالمانه رهبري معظم انقلاب دنبال مي شود و مذاكرات در بالاترين سطوح در جريان است، خاطر نشان ساخت: امروز اسراييل به يك رژيم نگران در قبال سياست خارجي ايران تبديل شده است و گرچه هنوز تحريم ها برداشته نشده است، اما برخي آمار ها نمايانگر آن است كه برخي از هتل ها در استان هاي كشور تا 6 ماه آينده رزرو شده است.
ربيعي با بيان اينكه در گذشته شاهد رشد منفي گسترده در كشور بوده ايم و تورم به صورت لحظه اي بالا مي رفت و دوره اي طولاني، كشور گرفتار ركود تورمي بود، افزود: خروج از اين بن بست، دستاورد بزرگي بود و دست يابي به تورم يك رقمي تا پايان دولت تدبير و اميد، دور از انتظار نيست.
وي با اشاره به اين كه اعتلاي اشتغال، نيازمند سرمايه گذاري بالاست، ياد آور شد: تلاش كرديم تا با پرداخت بدهي پيمانكاران و طراحي اوراق مشاركت، رونق را به فضاي كسب و كار بازگردانيم.
ربيعي با بیان اینکه دریافت مجوزهای ساختمانی در کشور دارای رکود بوده است كه در اين زمينه در حال اعطاي مجوز هاي جديد هستيم، گفت: برنامه اقتصادي كشور را هم با قيمت نفت 75 دلاري و هم 40 دلاري آماده كرده ايم و هم سناريوي بعد از شكستن تحريم را در برنامه داريم.
وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي با اعلام اين كه از منابع سال آينده ي هدفمندي يارانه ها، 5 هزار ميليارد تومان به توليد اختصاص داديم، افزود: 1000 ميليارد تومان هم براي اشتغال اختصاص داديم كه در هدفمندي يارانه ها نبود.
وي با اشاره به اين كه ميزان منابع آبي كشور مناسب نيست، يكي از استراتژي دولت در برنامه ششم توسعه منابع آبي است كه بايد درست مديريت شود، خاطر نشان ساخت: محيط زيست واقعيت ديگري كه به دليل اعمال برنامه هاي غير كارشناسي وضع خوبي ندارد و بايد مديريت شود.
ربيعي با بيان اين كه در خصوص توازن منطقه اي و كاهش نابرابري برنامه يي را در دست تهيه و تدوين داريم، اظهار داشت: سرمايه گذاري روي مناطق مشترك نفت و گاز را در برنامه داريم.
وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي، افزود: كار روي انرژي از سياست هاي اصلي ماست و طرح ستاره خليج كه مختص كارگران است را سال آينده اجرا خواهيم نمود.
ربيعي با اشاره به اين كه به صورت داوطلبانه، امسال جرايم توليد را مشمول بخشودگي كرديم و در حال اخذ اختيارات استاني براي اشتغال هستيم، تصريح كرد: خوشبختانه توانسته ايم 240 هزار شغل از دست رفته را در سال گذشته احيا كنيم.
وي با بيان اين كه تمركز بر روي بنگاه هاي متمركز و خرد جزو استراتژي هاي دولت است، عنوان كرد: حدود 200 هزار نفر از كاريابي ها به مشاغل مختلف معرفي شدند.
وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي با اشاره به اين كه گرايش اصلي فعاليت ها را روي صنايع دستي گذاشتيم، گفت: درست كردن پنجره هاي استاني و واگذاري مسايل سرمايه گذاري به استان ها از ديگر برنامه هاست كه به دنبال تحقق آن هستيم.
وي با بيان اينكه فعاليت هاي گردشگري در مازندران شناسنامه دار نيست، بيان داشت: در بخش هاي ديگر از جمله پوشاك مي توانيم 500 هزار شغل را در كشور ايجاد كنيم.
ربيعي با اشاره به اين كه بايد ساختارها و برنامه ها را طوري تدوين كنيم كه فساد آور نباشند، افزود: شفاف سازي كارها و مبارزه با فساد اقتصادي از جمله بحث هاي جدي است كه دولت با جديت پيگيري مي كند.
وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي با اعلام اين كه دولت تدبير و اميد در حوزه رفاهي، سياستي منسجم را دنبال مي نمايد، از افتتاح طرح مسكن اجتماعي ويژه طبقات پايين جامعه در هفته آينده خبر داد و اظهار نمود: سبد اجتماعي براي همه ايرانيان را در حال آماده كردن هستيم.
جشن خودكفايي 5 هزار و 500 خانواده مازندراني
انواري، در اين جلسه افزود: امروز موضوع اشتغال و تقويت فضاي كسب و كار در اولويت برنامه هاي كشور قرار دارد
حسين انواري، سرپرست كميته امداد حضرت امام (ره) كشور، در جلسه كارگروه تخصصي اشتغال استان مازندران با اشاره به اين كه بيكاري، آسيب هاي جدي را به دارد، افزود: امروز موضوع اشتغال و تقويت فضاي كسب و كار در اولويت برنامه هاي كشور قرار دارد.
انواري، با بيان اين كه در راستاي تحقق مولفه هاي اقتصاد مقاومتي بايد مردم را به طور جدي به صحنه كسب و كار بياوريم، خاطر نشان ساخت: بايد با اعطاي يارانه به توليد و تقويت اشغال خرد، زمينه بهره گيري از ظرفيت مردم را فراهم آوريم.
وي با بيان اين كه بايد كارآفرينان را تشويق و از آنان حمايت نمود، بيان كرد: امروز جشن خودكفايي 5 هزار و 500 خانواده در مازندران برگزار مي شود.
انواري، بيكاري فارغ التحصيلان را از مشكلات جدي حوزه اشتغال دانست و عنوان كرد: آموزش هاي مهارتي بايد گسترش يابد تا جويندگان كار، تخصص و مهارت لازم را براي كسب فرصت هاي شغلي داشته باشند.
انواري با اشاره به اين كه بايد در راستاي آرمان هاي حضرت امام (ره) و منويات رهبري معظم انقلاب، رويكردهاي امور را به سمت محرومين هدايت نماييم، تصريح كرد: با حل مشكلات دهك هاي پايين جامعه مي توان برخي معضلات جدي را مهار كرد.
وي با اشاره به اين كه با منابع ناپايدار نمي توان اشتغال پايدار ايجاد نمود، افزود: تنها راه برون رفت از بحران اشتغال، تامين منابع اعتباري پايدار است.
700 ميليارد تومان در حوزه صنعت و معدن در سال 93 هزينه شده است
ربيع فلاح جلودار، استاندار مازندران در جلسه كارگروه تخصصي اشتغال استان كه وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي و سرپرست كميته امداد حضرت امام (ره) كشور در آن حضور داشتند، با اشاره به اين كه عليرغم همه تنگناها، در سال 92 بيش از 350 ميليارد تومان در خصوص فعاليت هاي مرتبط با صنعت و معدن در مازندران هزينه شده است و اين رقم در سال 93 به 1000 ميليارد تومان رسيده است، بيان داشت: بر اين اساس در سال 93 رقمي بالغ بر 700 ميليارد تومان در ارتباط با فعاليت هاي صنعت و معدن در مازندران هزينه شده است.
فلاح با بيان اين كه در سال 92 فقط 36 درصد از اعتبارات استان، تخصيص يافته است، عنوان داشت: اين در حالي است كه اعتبارات مازندران در 9 ماهه نخست سال 93 با تخصيص 100 درصد و در ماه هاي اخير با 80 درصد تخصيص روبرو بوده است و به طور كلي انتظار داريم در سال 93، بودجه مازندران 100 درصد تخصيص يابد و دولت براي بودجه استان در سال آينده، افزايش هايي را در نظر گرفته است.
وي افزود: هم اينك در تمام شهرهاي استان، طرح هاي نيمه تمام فعال شده و با جديت پيگيري مي شود.
استاندار با اشاره به اين كه بخشي از اشتغال استان توسط پيمانكاران و فعاليت هاي عمراني ايجاد مي شود، تصريح كرد: در اين راستا اقداماتي صورت گرفته و با تشويق پيمانكاران، فعاليت هاي عمراني استان رونق يافته، به طوري كه در دهه فجر امسال بيش از 1300 طرح با اعتباري بالغ بر 640 ميليارد تومان مورد بهره برداري قرار گرفته است.
مقام عالي دولت در مازندران، خاطر نشان ساخت: در كشاورزي كه محور فعاليت هاي استان است، اقدامات خوبي صورت گرفته و در سال 93، گشايش خوبي در جهت محصولات كشاورزي ايجاد شده و طي امسال، هيچ مشكلي در جهت فروش برنج كه 40 درصد آن در مازندران توليد مي شود، نداشته ايم.
وي با اشاره به اين كه در بخش سرمايه گذاري با وجود ركود ، ارقام قابل توجهي در استان هزينه شده است، گفت: تاكنون بيش از 10 هزار ميليارد تومان از اعتبارات دولت و بخش خصوصي، مصوبه دريافت شده و يا در حال اجراست و در حوزه گردشگري، فقط در يك طرح بيش از 1000 ميليارد تومان به بخش خصوصي مجوز داديم كه بخشي از اين طرح اجرايي شده است.
رييس كارگروه تخصصي اشتغال استان، با بيان اين كه همه صنايع فعال، غير فعال و راكد مازندران را شناسنامه دار كرديم، ياد آور شد: به بانك ها تاكيد كرديم تا با حمايت و همراهي با صاحبان صنايع، فعاليت هاي توليدي را تقويت نمايند.
فلاح با اشاره به اين كه ايجاد مشاغل خرد و خانگي در استان حركت بسيار مطلوبي در جهت تقويت اشتغال بوده است، اظهار داشت: كميته امداد امام (ره)، بهزيستي و بسيج سازندگي در اين بخش بسيار موفق عمل كرده اند.
نماينده عالي دولت در استان، با اشاره به اين كه همه مطالبات كارگران نساجي قائم شهر كه بيش از 7 سال دچار مشكل بوده، پرداخت گرديده است، بيان كرد: 95 درصد مطالبات كارگران نساجي بهشهر نيز كه بيش از 20 سال مشكل داشته اند، پرداخت شده است.