هـراز نـیـوز: کاربران استفاده کننده از ابزارهای نوین دیجیتال در سالهای اخیر، سبب شده تا بخش «فناوری اطلاعات» رسانههای گوناگون نیز تکانی بخورد و مطالب علمی صرف و دستاوردهای نظری جای خود را به اخباری پیرامون گجتها و وسایل نویت ارتباطی بدهد؛ وسایلی که قابلیت نصب نرمافزار را دارند و میتوانند به عنوان دستیار کاربران خود فعالیت کنند.
بر همین اساس بود که تصمیم گرفتیم تا اخبار فناوری اطلاعات را تحت عنوان « کافه فناوری هـراز نـیـوز» برای مخاطبین عزیز هراز نیوز در نظر بگیریم. ، مطالبی درباره اخبار روز دنیای دیجیتال، معرفی نرمافزارهای کاربردی) و اطلاعرسانی درباره رویدادهای دنیای فناوری اطلاعات منتشر خواهد شد
ویروس های کامپیوتری
کلمه “ویروس” معمولا به تمام برنامه های مخرب اطلاق میشود، اما از لحاظ تکنیکی یک ویروس برنامه یا قطعه کدی است که به قسمتی از نرم افزار اضافه میشود و با هر بار اجرای برنامه خود را بازتولید میکند. از طرف دیگر ویروس ها به ما نشان میدهند که تا چه اندازه ای آسیب پذیر هستیم. ویروس ها مهندسان خراب کاری هستند که اثرات مخربی بر روی سیستم ها میتوانند داشته باشند. آنها میتوانند خسارات جبران ناپذیری وارد کنند، از بوجود آوردن اختلال در سیستم شبکه و پاک کردن اطلاعات تا خسارات مالی بسیار زیاد برای شرکت ها و سازمان ها به صورت مستقیم یا غیر مستقیم
یک ویروس به طور معمول احتیاج به یک حرکتی دارد تا قربانی را آلوده کند. برای مثال، برنامه های مخرب داخل ایمیل ها معمولا احتیاج به باز کردن فایل پیوست دارند. تاثیرات این ویروس ها میتواند هر چیزی باشد از یک پیام طنز ساده popup گرفته تا تخریب کامل برنامه ها و اطلاعات یک سیستم
ویروس با پیوستن به برنامه ها، فایل های متنی، یا ایمیل ها اقدام به گسترش خود در سطح شبکه یا کامپیوتر خود میکنند. آنها میتوانند خود از طریق ایمیلها یا دانلود فایل ها خود را انتقال دهند و میتوانند بر روی هر CD، DVD ، Usb ا هر رسانه دیجیتال دیگری قرار بگیرند. ویروس ها میتوانند به یک کابوس برای یک شبکه تبدیل شوند. آنها میتوانند اطلاعات درون هارد دیسک ها را پاک کنند یا بار ترافیکی یک شبکه را افزایش دهند و خود را مدام بر روی قسمت های مختلف شبکه تکثیر کنند.
به عنوان مثال کارشناسان تخمین زدند که کرم Mydoom در سال ۲۰۰۴ در یک روز حدود یک چهارم میلیون خسارت وارد کرده است. یا ویروس ILOVEYOU نیز مشابه این تاثیرات را داشت. نمونه دیگر کرم Storm بود که در سال ۲۰۰۷ اثرات بسیار ویران کننده ای داشت.
روش های رمزگذاری آهنین و یادآوری آسان
استفاده از رمزعبورهای سخت و غیرقابل حدس یکی از ارکان حفظ امنیت در فضای مجازی محسوب می شود، اما روش این کار باید برای افراد عادی آن گونه آسان باشد تا قابلیت بازیابی را بدون سختی فراهم سازد.
کارشناسان می گویند برای ساختن یک رمز عبور مطمئن در فضای مجازی که پر از هکر است باید حداقل از هشت کاراکتر خاص استفاده کرد.
ایجاد یک رمز عبور نیمی از پروژه است و نیم دیگر آن به یادآوردن این رمز عبور ‘خاص’ است.
کارشناسان راهنمایی هایی برای ایجاد رمزعبور و به یادآوردن آن داشته اند که به ظاهر پیچیده و غیرقابل نفوذ اما به یادماندنی است ،پیشنهادهای ذیل را ارائه می کنند:
۱- جمله خود را به حروف پشت سرهم تبدیل کنید
روش توصیه شده پیدایش رمز عبور سخت استفاده از اشکال حروف است.این روش در دوران کودکی نیز استفاده می شد.
برای مثال یک شعر یا متن دلخواه خود را انتخاب کرده و حروف اول آن را در نظر بگیرد. حال به جای این حروف از اعداد و یا در لابلای حروف می توان از کاراکترهای مختلف استفاده کرد.حتی می توانید یک دیالوگ از فیلم دلخواه خود را با این روش رمز کنید. البته این راه بسیار امن تر است.
۲- شغل خود را وارد رمزعبورتان کنید
از دیگر روش های پیشنهادی که از سوی متخصصان امنیت ارایه شده، استفاده از کلمات تخصصی حرفه های مختلف در ایجاد رمز عبور است.
یک جمله در حرفه خود که سرشار از کلمات تخصصی ویژه است را انتخاب کنید، حرف ابتدای هرکلمه را انتخاب و به روش قبل ،از حروف بزرگ و کوچک، اعداد و کاراکترهای مختلف برای ایجاد یک رمز عبور سخت استفاده کنید.
۳- استفاده از تاریخ های خاص شخصی
این روش برای جایگزینی استفاده از حروف ابتدای جملات مختلف است. برخی در این روش از آسان ترین راه استفاده می کنند؛ یعنی تاریخ تولد. این کار بدترین روش است چراکه به راحتی قابل حدس است؛ شما نیاز به روش پیشرفته تری دارید.
می توانید از تاریخ روزی که برای نخستین بار سوار دوچرخه شدید و یا برای نخستین بار به مکانی دل انگیز رفتید و بسیاری از تاریخ های به یاد ماندنی استفاده کنید.
با در نظر گرفتن این تاریخ ها می توانید از اعداد به صورت ردیفی با استفاده از حروف خاص و کاراکترهای مختلف استفاده کرد.
۴- استفاده از الگوی خاص در صفحه کلید
یک روش سرگرم کننده برای ایجاد رمز عبور استفاده از الگویی خاص در صفحه کلید و گوشی های هوشمند است. در این روش الگوی خاصی مثل حرف نخست نام خود را روی صفحه کلید تجسم کنید و حروفی که زیر این الگوقرار می گیرد را به عنوان رمز عبور در نظر بگیرید.
***رمزعبورخود را چک کنید
پسورد چکر (Password checker) نرم افزاری است که قدرت رمز عبورتان را به صورت اتوماتیک و در حین تایپ کردن ارزیابی می کند. این نرم افزار در سری نرم افزارهای مایکروسافت قرار دارد.
***از موارد زیر اجتناب کنید
وب گاه مایکروسافت مواردی را اعلام کرد که باید از آن ها اجتناب کرد.
– جملات و کاراکترهای تکراری
– استفاده تنها از جایگزینی حروف با اعداد و سمبل های مشابه
– استفاده از نام کاربری خود
– کلمات موجود در فرهنگ لغت هر زبان
– استفاده از یک رمز عبور در همه جا
– سیستم ذخیره سازی آنلاین
***برای نگهداری رمز عبور به این نکات توجه کنید
– رمز عبورتان را در پاسخ به یک درخواست ایمیلی ارایه نکنید.
– کلمه عبور را در رایانه هایی که بر روی آن کنترل ندارید وارد نکنید.
– رمزعبور یک ابزار شخصی است مانند مسواک، آن را در اختیار دیگران قرار ندهید.
– رمز عبور را به طور منظم تغییر دهید.
***سوالات امنیتی
پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا نیز توصیه هایی در خصوص سوالات امنیتی ارایه کرد.
در موارد زیادی در زمان ایجاد حساب کاربری مانند ثبت نام یک ایمیل جدید، شما امکان تعریف یک سوال امنیتی را دارید که در موارد خاص با پاسخ دادن به این سوال هویت خود را برای سرویس دهنده اثبات می کنید.
این سوالات امنیتی اگر چه معمولا به چشم نمی آیند و برای انتخابشان وسواسی خرج نمی شود، اما از اهمیت بسیار بالایی برخوردارند.
حتی زمانی که شما درون گوگل به دنبال سوالات امنیتی مناسب می گردید در موارد زیادی با نمونه های بسیار ضعیفی روبرو می شوید که استفاده از آن ها و موارد مشابه آن بسیار خطرناک است.
یک سوال امنیتی خوب باید این خصوصیات را داشته باشد:
– به راحتی به خاطر سپرده شود و یادآوری آن هم ساده باشد، به طوری که حتی طی ۱۰ تا ۱۵ سال آینده آن را فراموش نکنید.
– سوالی باشد که بتوان جواب های مختلفی را برای آن تصور کرد. سوالی با ۱۰۰۰ جواب ممکن که فقط یکی از آن ها درست باشد چطور است؟
– سوالی نباشد که در مصاحبه یا نظر سنجی به آن پاسخ داده باشید.
– جوابش در یک یا دو کلمه خلاصه شود.
– هرگز تغییر نکند
***مواردی که به هیچ وجه انتخاب مناسبی نیستند:
– غذاهای مورد علاقه یا رنگ یا هر چیزی از علایق شخصی که در طول زمان تغییر می کنند.
– مدل و یا زمان ساخت اتومبیل تان، زیرا برای یک خوره ماشین، تشخیص مدل و سال ساخت آن از روی عکس اش چندان سخت نخواهد بود.
– تاریخ تولد: سوالات در این رابطه به دلیل سادگی یافتن جواب و وجود شبکه های اجتماعی مختلف که مرتبا تاریخ تولد شما را به همه یاد آوری می کنند غیر قابل استفاده اند.
– اسم و یا تاریخ تولد افراد خانواده: وقتی که افراد خانواده تان هم در شبکه های اجتماعی عضو هستند و در لیست دوستان تان هم قرار دارند، تنها کسی که مشخصات شناسنامه ای آنها را نمی داند خواجه حافظ شیرازی است.
– نام مدرسه و یا محل زندگی: پیدا کردن محل زندگی افراد و طبیعتا محل تحصیل آنها کار چندان دشواری نیست و به راحتی می توان چند احتمال قوی را مشخص و امتحان کرد.
– نام اولین شغل و یا نام موسسه ای که در آن مشغول شده اید: با کمی پرس و جو در خصوص محل تولد و زندگی تان، تنها تعداد محدودی شغل در لیست هکر محترم باقی می مانند که یک فرد می تواند به عنوان اولین کار انتخاب کند.
– سوالاتی از قبیل، چه رنگی است؟ رنگ های بسیار زیادی وجود دارد اما شما حتما یک رنگ مشخص از آن وسیله را دارید. به عنوان مثال: عکس ماشین تان در فیس بوک وجود دارد و همه از رنگِ آن مطلع هستند.
سرعت تلفن همراهتان را چند برابر کنید
یکی از دلایل کند شدن سرعت گوشی استفاده از کارت حافظه خارجی(Memory Card) است.
به گزارش واحد آموزش پایگاه خبری فناوری اطلاعات ایران از جام نیوز، لازم است هرچند وقت یکبار کارت حافظه تلفن همراهتان را دفرگ کنید.درست مثل کاری که برای هارد دیسک کامپیوترتان انجام می دهید.
برای انجام عمل Defragment بر روی کارت حافظه در محیط ویندوز، شما ابتدا بایستی یک دستگاه Ram Reader یا کارتخوان داشته باشید.
پس از قرار دادن کارت حافظه در Ram Reader و نمایش درایو مربوطه در My Computer،روی درایو ایجاد شده با نام Removable Disk راست کلیک کنید و Properties را انتخاب کنید.
در مرحله بعد به تب Tools بروید ور روی دکمه Defragment Now کلیک کنید.
در پنجره باز شده با عنوان Disk Defragmenter بر روی دکمه Defragment کلیک کنید تا عملیات دفرگ آغاز شود.
بسته به حجم کارت حافظه و محتویات آن مدت زمانی طول میکشد تا عملیات پایان پذیرد.
با انجام این کار به طور محسوسی سرعت تلفن همراهتان افزایش می یابد.
پس از پایان کار شما میتوانید با فشردن View Report گزارشی از نحوه کار را مشاهده کنید و در پایان کارت حافظه را از Ram Reader جدا کنید و در گوشی قرار دهید.
سه نشانه ویروسی شدن رایانه
به یک ویروس بیولوژیک فکر کنید، از آن دسته نمونههایی که وارد بدن شده و موجب بیماری میشوند و با آلوده کردن شما اجازه نمیدهند به درستی فعالیت روزمرهتان را ادامه دهید؛ ویروسهای کامپیوتری نیز تا حد زیادی مشابه ویروسهای بیولوژیکاند و برنامهها را تحت تاثیر قرار داده و باعث میشوند که کامپیوتر نتواند به درستی کار کند یا حتی آن را به طور کامل از کار میاندازند.
تخمین زدهشده است که ویروسی با نام کرم کانفیکر(Conficker) بیش از ۱۰ میلیون کامپیوتر را در سال ۲۰۰۹ آلوده کرده بود. میلیاردها میلیون ویروس کامپیوتری در حال حاضر وجود دارد که از طریق اینترنت میتوانند رایانه میزبان را انتخاب کنند و هر روزه نیز انواع جدیدی از این بدافزارها یا ویروسها شناسایی میشود.
ویروس چطور میزبانش را پیدا میکند؟
حتی اگر یک کاربر کامپیوتر کاملا جوانب امنیتی را رعایت کند، باز هم این امکان وجود دارد که ویروسها از طریق فعالیتهای طبیعی در فضای مجازی خود را وارد کامپیوتر کنند مثل فرستادن موسیقی، فایل یا عکس به کاربران دیگر، ورود به یک وب سایت آلوده، باز کردن یک هرزنامه یا فایل ضمیمه شده به یک ایمیل، دانلود کردن بازی، نوار ابزار، برنامه یا هر اپلیکیشن رایگان دیگر و نصب برنامهای که میتوانند به اطلاعات رایانه دسترسی داشته باشد.
بعضی از ویروسها طراحی شدهاند تا با آسیب رساندن به برنامهها، پاک کردن فایلها و یا فرمت کردن هارد دیسک به کامپیوتر آسیب برسانند. برخی دیگر تنها وارد جریان ترافیک اینترنتی میشوند و اتصال به اینترنت و انجام فعالیتهای مجازی را غیر ممکن میکنند. بعضی ویروسهای کمخطرتر نیز تنها کارکرد طبیعی کامپیوتر را مختل کرده و یا حافظه کامپیوتر را از بین میبرند و یا اینکه چندین مشکل کوچک رایانهای به وجود میآورند.
نشانههای ویروس کامپیوتری چیست؟
اگر یک کامپیوتر مورد حمله ویروس قرار گرفته باشد، میتوان با توجه به نشانههای زیر متوجه وجود یک بدافزار در رایانه شد؛ کندی در عملکرد کامپیوتر، عملکرد نامنظم کامپیوتر، از بین رفتن برخی اطلاعات به صورت ناگهانی.
واژه «ویروس کامپیوتری» به عنوان اصطلاحی برای نامیدن تمام انواع بدافزار به کار گرفته میشود؛ بد افزارها شامل ویروسهای کامپیوتری، کرم کامپیوتر، اسب تروا ، اکثر روتکیتها، نرم افزارهای جاسوسی، ابزارهای تبلیغاتی نامناسب و بسیاری از نرم افزارهای ناخواسته دیگر میشود که میتوان نام ویروس را بر آنها گذاشت.
ماهیت ویروسهای کامپیوتری گاهی با آنچه با نام کرمهای کامپیوتر یا بدافزار اسب تروا شناخته میشود اشتباه گرفته میشوند در حالیکه این دو بدافزار کاملا متفاوت از یکدیگرند. یک کرم کامپیوتری میتواند به سیستم امنیتی آسیب وارد کرده و از طریق کامپیوتر میزبان و اتصال به اینترنت به صورت اتوماتیک به دیگر کامپیوترها ورود پیدا کند درحالیکه بدافزار اسب تروا در ظاهر بیخطر به نظر میرسد اما میتواند به صورت پنهانی مخرب باشد.
برخی ویروسها و بدافزارها نشانههایی را روی کامپیوتر آلوده از خود به جای می گذارند که به راحتی قابل تشخیص است اما بسیاری از آنها به صورت پنهانی عمل میکنند و هیچ اثر مشکوکی از خود به جای نمی گذارند تا توجهی را به سمت خود جلب نکنند. برخی ویروسها نیز تنها از فضای کامپیوتر میزبان استفاده میکنند تا بازتولید شوند و سپس تمام حجم کامپیوتر آلوده را فرابگیرند.
بدافزار اسب تروا
اسب تروا ابزاری فریبدهنده است که در نگاه اول کاربر را ترغیب به استفاده میکند اما پس از آنکه شروع به کار میکند میتواند کامپیوتر میزبان را آلوده کند. تفاوت مهم بین اسب تروا و برنامههای حقیقی و ویروسها این است که این بدافزار در کامپیوتر میزبان تکثیر نمیشود. اسب تروا شامل کدهای مخربی میشود که وقتی وارد عمل میشوند میتوانند باعث از بین رفتن و یا حتی دزدیده شدن اطلاعات شوند. برای اینکه یک بدافزار اسب تروا بتواند خود را گسترش داده و وارد کامپیوتر میزبان شود حتما باید به این کامپیوترهای مورد هدف از سوی کاربر دعوت شود به این صورت که کاربر ایمیلی را که شامل یک فایل ضمیمه می شود باز میکند و یا برنامهای را از طریق اینترنت دانلود کرده و در رایانه اش ران میکند.
کرم کامپیوتری
کرمهای کامپیوتری طراحی شدهاند تا بتوانند با انتقال خود از یک کامپیوتر به کامپیوتری دیگر گسترش پیدا کنند بیآنکه از فایلهای کامپیوتر میزبان استفاده کنند. کرمها بر خلاف ویروسها برای تکثیر نیازی به دسترسی به فایلهای کامپیوتر میزبان ندارند. اگرچه بیشتر کرمهای کامپیوتری در فایلهای کامپیوتر میزبان اغلب فایل های ورد و اکسل وجود دارند اما بین نحوه استفاده کرمها و ویروسها از کامپیوتر میزبان تفاوتهای عمدهای وجود دارد.
معمولا کرمهای کامپیوتری فایلهایی را که از قبل آلوده شده است، رها میکنند. کرمهای کامپیوتری از طریق انتقال یک فایل آلوده کامل به کامپیوتر میزبان بعدی خود وارد میشوند بنابراین کل فایل آلوده و اطلاعات داخل آن به عنوان «کرم» شناخته میشود.
ویروس جعلی
ویروسهایی که با نام ویروس جعلی شناخته میشوند تقریبا در تمام اوقات از طریق ایمیل ارسال می شوند و موضوعشان شمال یک زنجیره از کلاماتی است که نمونههای آن در زیر آمده است.
• اگر ایمیلی با نام«email virus hoex name here » دریافت کردید آن را باز نکنید
• «این ایمیل را به سرعت پاک کنید»
• هر ایمیلی که نام hoex در آن به کار برده شده است
اکثر ایمیلهای آلوده به ویروس Hoex یا ویروس جعلی یکی از کلید واژههای بالا را دارند.
ترس افزارها
ترس افزارها در واقع نوع دیگری از ویروس Hoex یا جعلی هستند که در زمان باز کردن یک وب سایت به صورت اخطار روی صفحه کامپیوتر نشان داده میشوند و به کاربر اخطار می دهند که کامپیوترش آلوده به نوعی ویروس شده است. اما اگر نگاه نزدیکتری به این اخطار کنید میتوانید متوجه شوید که این پیام اخطار ربطی به برنامه آنتی ویروس ندارد و اخطاری از سوی ویندوز کامپیوتر است.
از کامپیوترتان محافظت کنید
این ها چند راه حل برای محافظت از کامپیوتر در مقابل انواع بد افزارها هستند.
فایر وال (دیوار آتشین:) برنامه فایروال میتواند کامپیوتر را در مقابل ورود هکرها و نرمافزارها مخرب محافظت کند.
فایروال نرمافزار یا سخت افزاری است که اطلاعاتی را که از طریق اینترنت یا شبکه وارد کامپیوتر میشوند، پیش از ورود چک میکند و بر اساس تنظیماتش آنها را یا رد میکند و یا به این اطلاعات اجازه ورود میدهد. به این ترتیب فایروال میتواند جلوی ورود هکرها و بدافزارها را بگیرد. فایر وال روی ویندوز نصب میشود و به طور خودکار با بالا مدن ویندوز شروع به کار میکند.
اگر یک برنامه ای مانند یک بازی اینترنتی یا یک سیستم مسیجینگ را روی کامپیوترتان باز کنید و این برنامه بخواهد با اتصال به اینترنت اطلاعاتی را به دست آورد، فایروال از شما میپرسد که آیا مایل به قطع این ارتباط هستید یا خیر. اگر شما اجازه برقراری این ارتباط را برای بار اول به برنامه مورد نظر بدهید فایر وال در آینده در مورد برقراری ارتباط اینترنتی جهت دریافت اطلاعات دیگر از شما سوالی نمی پرسد و به صورت خودکار اجازه برقراری چنین ارتباطی را به برنامه مذکور می دهد.
آنتی ویروس: آنتی ویروس برنامهای است که ایمیل و فایلهای دیگر کاربر را برای پیدا کردن ویروس، کرم یا اسب تروا جستوجو میکند. این برنامه اگر بتواند یکی از موارد خطرناک بدافزار را پیدا کند، آن را قرنطینه کرده یا قبل از آنکه بتواند آسیبی به کامپیوتر وارد کند آن را پاک خواهد کرد.
ویندوز به طور خودکار برنامه آنتی ویروسی را روی خود ندارد اما شرکت سازنده کامپیوتر ممکن است یکی از این برنامههای آنتی ویروس را روی ویندوز نصب کرده باشد. اما اگر هیچ آنتی ویروسی روی سیستم کامپیوتر شما نصب نشده است، راههای زیادی برای پیدا کردن و نصب کردن یکی از آن ها وجود دارد. مایکروسافت برنامههایی را به عنوان برنامه ضروری امنیتی به شما پیشنهاد میدهد که میتوانید آن را از وبسایت Microsoft Security Essentials به صورت رایگان دانلود کنید.
برنامه حفاظت از جاسوس افزار: جاسوسافزار یا نرمافزار جاسوسی بدافزاری است که اطلاعات کاربر را جمع آوری کرده و سپس بخش تنظیمات کامپیوتر را بدون رضایت کاربر تغییر میدهد. برای مثال جاسوس افزارها میتوانند نوار ابزار، لینک را روی کامپیوتر میزبان نصب کنند، صفحه اصلی مرورگر را تغییر دهند، یا پیامهای تبلیغاتی را به شما نشان دهند.
برخی جاسوافزارها نیز بی آنکه رد پایی از خود به جا بگذارند تنها اطلاعات مهم و سری شما مثل وب سایتهایی که اخیرا باز کردهاید یا افرادی که به تازگی به آنها پیام دادهاید را جمعآوری میکنند. بیشتر نرمافزارهای جاسوسی از طریق برنامه رایگانی که دانلود شده است به کامپیوتر میزبان راه پیدا میکنند در حالیکه برخی دیگر ممکن است تنها با باز کردن آدرس یک وبسایت وارد کامپیوتر مورد نظرشان شوند.
برای محافظت از کامپیوترتان در مقابل جاسوس افزارها کافی است یک برنامه ضد جاسوسافزار نصب کنید. ورژنهای جدید ویندوز به یک آنتی جاسوس افزار مجهزاند که به طور خود کار با بالا آمدن ویندوز به کارمیافتد. این برنامه که Windows Defender نام دارد زمانیکه یک جاسوسافزار قصد ورود به کامپیوترتان را دارد به شما هشدار میدهد و همچنین کامپیوتر را برای یافتن چنین برنامههای بازرسی کرده و در صورت برخورد با نمونهای از این بدافزار آن را پاک میکند.
نصب آخرین ورژن مرورگر: در بیشتر مواقع جدیدترین نسخههای مرورگر شامل برخی اصلاحات امنیتی میشوند که میتواند از امنیت و حریم شخصی کاربر زمانی که به اینترنت متصل شده است محافظت کند.
رفع مشکل بلوک کردن وب سایتها توسط آنتی ویروس Nod32
گر شما از دسته کاربرانی هستید که از آنتی ویروسNod32 استفاده می کنید احتمالا این مشکل برایتان پیش آمده که یکسری از وب سایتها توسط Nod32 بلوک شده و اجازه دسترسی به آنها را نمیدهد.
که خوب اگر این وب سایتها مشکوک باشند و از نظر امنیتی دارای مشکل باشند ، کار پسندیده ای هستش اما گاهی به دلایل غیر امنیتی و اشتباها وب سایتهایی را بلوک می کند که برای ما بسیار با اهمیت هستند مثلا وب سایتهایی که آپدیت آفلاین Nod32 را فراهم می کنند .
زمانی که وب سایتی را بلوک می کند در مرورگر تان پیغام زیر را مشاهده می کنید.
ESET SMART SECURITY |
Access denied
Access to the web page was blocked. Show URL
The web page is on the list of websites with potentially dangerous content.
Open ESET Knowledgebase | www.eset.com
برای حذف وب سایتهایی که اشتباها توسط انتی ویروی Nod32 بلوک شده اند مراحل زیر را طی کنید :
۱. بر روی آیکن آنتی ویروس Nod32 کلیک کنید تا پنجره اصلی آن باز شود سپس به قسمت “Setup” رفته و گزینه ی “Toggle Advanced mode” را انتخاب نمایید
2. هم اکنون گرینه ی “Enter entire advanced setup tree” را انتخاب نمایید
۳. هم اکنون پنجره تنظیمات را مشاهده می کنید ، مسیر زیر طی کنید.
Antivirus and antispyware -> Web access protection -> HTTP, HTTPS -> Address management
۴. هم اکنون در قسمت راست پنجره ودر لیست Drop-down گزینه ی List of addresses excluded from filtering را انتخاب نماید و سپس Add را بزنید.
5. در این قسمت شما آدرس وب سایتی را که می خواهید از Black List حذف شود را بدون پیشوند Http:// وارد نمایید مثلا : Google.com
نکته : توجه داشته باشید در صورتی که از امنیت وب سایتی اطمینان ندارید آنرا black list خارج نکنید.
محسن کرد / کارشناس ارشد فناوری اطلاعات
اگر سوالی داشتید حتما در قسمت نظرات یا ایمیل زیر بیان کنید تا پاسخ داده بشه.
It.m.kord@gmail.com