آیا می دانید این گیاهی (چای سیاه یا قرمز ) که ما امروزه به عنوان نوشیدنی به طور متوسط 4 لیوان هر روز مصرف می کنیم چیست ؟

این گیاه که امروزه به اسم چای در دنیا عرضه می گردد تقریبا صد سا ل پیش به طرق مختلف به ایران وا رد شد ه که در همان زمان هم علمای وقت گفتند (( این گیاه چیست که به ایران آورده اند؟ که حتی حشرات هم به مزارع آن نزدیک نمی شوند؟ این گیاه عامل سودا و سودا عامل سرطان است……))

ایرانی ها از قدیم الایا م چای خور بود ند ….

البته چای نه به منظور این گیاهی که امروزه با رنگ و لعاب های متفاوت در دست مردم می بینید ،بلکه از گیاهی به نام خطایی به عنوان نوشیدنی گرم استفاده می کردند که متاسفانه امروزه دیگر اثری از آن نیست….

ما در فرهنگ و طبیعت ایران بالغ بر صد ها نوع گیاه داریم که هر کدام را می توان به عنوان چای یا دم نوش استفاده نمود که هر کدام هزاران خاصیت دارند حال کدام یک از این گیاهان مناسب این فصل هستند؟

آویشن :

این گیاه یک آنتی بیوتیک و چرک خشک کن بسیار قوی و طبیعی می باشد که می توان آن را به صورت روزانه مصرف کرد و از سرما خوردگی و بسیاری از عفونت ها در امان ماند ضمنا برای آسم و تنگی نفس نیز بسیار نافع می باشد.

زوفا :

خلط آور و مفید برای سرما خوردگی

پر سیاوش (سیو لنگ واش) :

 

که قدیم تر ها در تمام خانه ها به صورت وحشی می رویید ولی با ترویج فرهنگ آپارتمان نشینی از بین رفت.

گل گاو زبان :

هر کجا که اسمی از طب سنتی می آید نا خوداگاه همه به یاد می افتند

آرامبخش ، بالا برنده فار خون که با کمی لیمو عمانی تنظیم می شود و مفید برای سرما خوردگی.

عناب :

از میوه های خشک که طبع خنک دارد وتسویه خون و پاکساز کبد و تب بر می باشد و دم کرده آن برای سرما خوردگی بسیار نافع می باشد.

پونه کوهی ( پتنیک ) :

مفید برای سرفه های ادامه دار ، خلط آور

برگ درخت او کالیپتوس :

بخور آن باز کننده ی مجاری تنفسی و دم کرده ی آن ضد عفونی کننده ی بدن.

چوب دارچین و ریشه ی زنجبیل :

این دو طبیعت بسیار گرم و خشک دارندو برای زمستا ن که دارای طبع سرد و تر میباشد بسیار عالی هستند با این تفاوت که باید جوشیده شوند ، برای کسانی که از درد مفاصل رنج می برند بسیار عالی می باشد.

در ضمن سعی شود در این فصل سردی هایی مانند :

ماست ، دوغ ، پنیر ، بستنی ، جو ، عدس ،ماهی و مخصوصا هندوانه پرهیز شود .

آیا میدانید قدیم در شب یلدا به جای هندوانه چه چیزی بر سر سفره ها بود ؟

 

(( کدوی حلوایی ))

یکی از بهترین غداهایی که باید در زمستان مصرف گردد کدو حلوایی + شلغم +عسل می باشد . (شلغم سرشار از پنسلین می باشد)

حال سوال این است : که آمد و زیر بغل ایرانی ها در سرد ترین شب سال هنوانه گذاشت ؟ بگذریم……

گرد اوری توانا حسن زاده آملی . عطاری بهار نارنج

 

 

 

 

 

 

 

One thought on “زمستان چه دم کرده گیاهی بخوریم ؟”
  1. استفاده کرم.خیلی مفید بود.ممنون.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *