دانشگاه آزاداسلامي و استانداري مازندران براي اجراي طرح امحاي زباله هاي شهري به وسيله پلاسما در شهر آمل تفاهم نامه همكاري امضاء كردند .
هرازنیوز ، هدف از این تفاهم نامه كه به امضاء حمید میرزاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و ربیع فلاح استاندار مازندران رسید تحقق راهبرد توسعه فناوري در بكارگيري روش هاي نوين و كارآمد در مديريت پسماند با تضمين ملاحضات زيست محيطي و بهره برداري از مزيت هاي مرتبط با امحاء و بازيافت زباله شهري و صنعتي و در نهايت تبديل آن به انرژي در راستاي ارتقاء سلامت شهروندان و محيط زيست است .
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در مراسم امضای این تفاهم نامه گفت : با حمایت پژوهشکده پلاسمای این دانشگاه ، طرح تحقیقاتی تاثیر پلاسما روی پسماند به صورت آزمایشگاهی و تحقیقاتی انجام شده است و دانشگاه آزاد اسلامي توان لازم جهت توسعه فناوري براي حل مشكلات مرتبط با محيط زيست بخصوص امحاء و بازيافت زباله شهري بر اساس آخرين فناوري و پيشرفته ترين تكنولوژي روز دنيا يعني تكنولوژي پلاسماي حرارتي براي امحاء و توليد انرژي از زباله را داراست كه اين توانايي در راستاي ماموريت دانشگاه جهت انجام مطالعات و اجرايي نمودن آن براي رفع تنگناها و پاسخ به سوالات عملياتي كارفرما به كار گرفته خواهد شد .
میرزاده ادامه داد : در ادامه کار و برای صنعتی شدن این طرح با اعلام آمادگی شهرداری آمل در تامین زمین و بخشی از سرمایه مورد نیاز ، این طرح در این شهرستان اجرا می شود .
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي خاطر نشان کرد : دفن غیر بهداشتی زباله ها و جاری شدن شیرابه معضل اصلی مازندران و دیگر استان های کشور است .
وی گفت : روزانه سه هزار و 150 تن زباله در استان مازندران تولید می شود که سهم زباله های شهری از این میزان یکهزار و 700 تن است .
میرزاده هزینه اجرای این طرح را 520 میلیارد ریال پیش بینی کرد و گفت : تاکنون در چندین کشور این طرح با سه برابر این قیمت اجرایی شده است .
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد : پنج هزار کیلو وات انرژی به این روش تولید می شود .
میرزاده به مسئولان استان قول مساعد داد تا با یاری و همکاری همه ، این طرح در استان مازندران به مرحله اجرا برسد .
متن تفاهم نامه همكاري مطالعاتي ، فناوري و عملياتي دانشگاه آزاد اسلامي و استانداري مازندران در مديريت پسماند به شرح ذيل مي باشد :
سلام روز بخیر این روش هم با توجه به رطوبت بالا زباله آمل که 4/62 می باشد روش قابل قبولی نیست به چند دلیل : 1- رطوبت بالا نیاز انرژی بالا برای خشک کردن زباله می باشد 2- آلودگی هوا در این روش خیلی بالا بوده مثل دی اکسید کربن منواکسید کربن و ……. 3- میزان انرژی تولیدی در این روش بسیار کم بوده و با توجه به شرایط اقلیمی ارزش حرارتی زباله آمل تقریبا 5700 کیلو ژول بر کیلوگرم می باشدکه به نسبت کشورهای پیشرفته تقریبا نصف می باشد.
طبق ماده هشت این تفاهم نامه که یک ساله است در مدت یک سال زمین خبری نیست و مثل گذشته سرکاری