دبیر انجمن سرطان با تشریح عواملی که باعث ایجاد سرطان می‌شوند گفت: سرطان مسری نیست ولی انواع خاصی از ویروس‌ها یا باکتری‌ها ممکن است خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها را افزایش دهند.
به گزارش جهان، پیام آزاده در گفت‌وگو با فارس،در مورد عوامل خطر ابتلا به سرطان گفت: در بیشتر موارد پزشکان نمی‌توانند دلایل ابتلا به سرطان را توضیح دهند اما تحقیقات نشان می‌دهد برخی عوامل خطر مشخص، احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهند.

وی ادامه داد: از بسیاری عوامل خطر می‌توان اجتناب کرد اما از برخی دیگر مانند عامل ارثی نمی‌توان جلوگیری کرد اما همه افراد می‌توانند با اجتناب از عوامل خطر از خود بیشتر محافظت کنند.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی گفت: سرطان از آسیب‌هایی مثل ضرب‌دیدگی و کبودی ایجاد نمی‌شود. این بیماری مسری نیست و هیچ‌کس از دیگری سرطان نخواهد گرفت.ولی انواع خاصی از ویروس‌ها یا باکتری‌ها ممکن است خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها را افزایش دهند.

آزاده ادامه داد: وجود یک یا چند عامل خطر در فرد به معنی ابتلا به سرطان نیست و ممکن است بیشتر آنهایی که دارای عوامل خطر در بدن هستند، هرگز سرطان نگیرند و در مقابل برخی افراد در برابر عوامل خطر از دیگران حساس‌ترند.

کهولت سن

دبیر انجمن سرطان گفت: کهولت سن مهمترین عامل ایجاد سرطان است زیرا بیشتر سرطان‌ها در افراد بالای 65 سال اتفاق می‌افتد؛ اما در عین حال افراد در هر سنی، حتی کودکی نیز ممکن است به سرطان مبتلا شوند.


دخانیات

وی تصریح کرد: بنا به گفته وزارت بهداشت سالانه 50 هزار مورد مرگ و میر ناشی از استعمال دخانیات در ایران رخ می‌دهد. استفاده از محصولات تنباکو یا قرار داشتن پیوسته در معرض دود آن، قرار داشتن در محیط و بودن در معرض دود غیر مستقیم از عواملی است که خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد.

آزاده ادامه داد: افراد سیگاری بیش از دیگران در معرض خطر ابتلا به سرطان‌های ریه، حنجره، دهان،‌مری، مثانه، کلیه، حلق، معده، لوزالمعده و دهانه رحم هستند. همچنین احتمال ابتلای آنها به سرطان خون بیشتر است. استفاده از دخانیات بدون دود به صورت تنباکوی استنشاقی یا جویدنی نیز خطر ابتلا به سرطان دهان را افزایش می‌دهد.

پرتوی فرابنفش خورشید

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی گفت: پرتوی فرابنفش از اشعه خورشید، لامپ‌های آفتابی و دستگاه‌های برنزه‌کننده ساطع می‌شوند. این اشعه موجب پیری زودرس پوست و آسیب‌دیدگی آن می‌شود و ممکن است به سرطان پوست منجر شود.

تشعشع یونیزان

آزاده افزود: تشعشع یونیزان می‌تواند موجب آسیب‌دیدگی سلول‌ها و ابتلا به سرطان شود. این گونه تشعشعات، پرتوهایی هستند که از فضای خارج جو زمین، از غبار رادیواکتیو، گاز رادون، اشعه ایکس و منابع دیگر ایجاد می‌شوند.این امواج خطر ابتلا به سرطان، به ویژه سرطان خون،‌تیروئید، سینه، ریه و معده را افزایش می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *