مواد غذایی که می خوریم تاثیر قابل توجهی بر بینایی دارد. امگا ۳، ویتامین ها، رنگدانه ها و دیگر آنتی اکسیدان ها عناصر غذایی ضروری بر ای عملکرد مطلوب سلول های بینایی هستند.
شبکیه از سلول های خاصی به شکل مخروط و تکه چوب تشکیل شده است که نور را به تکانه عصبی تغییر می دهد که توسط مغز به شکل تصویر برداشت می شود. سلول های مخروطی که در دید روز و سلول های چوبی شکل که در دید شب نقش دارند، برای عملکرد خود باید ویتامین A دریافت کنند.
ویتامین A علاوه بر اینکه برای دید شب و روز لازم است، در هماهنگی چشم با تاریکی، حفظ رطوبت کافی چشم و پیشگیری از خشکی چشم نیز نقش دارد. کمبود این ویتامین می تواند منشا مشکلاتی مانند کاهش قدرت بینایی، خشکی چشم، تسهیل ایجاد آب مروارید و استحاله ماکولای چشم ( عفونت بخش مرکزی شبکیه چشم) مرتبط با افزایش سن باشد.
مصرف منظم تخم مرغ ( به خصوص زرده)، جگر گوساله، کره، گوشت، ماهی، هویج، گوجه فرنگی، زردآلو، اسفناج، کدو حلوایی، کاهو، فلفل و طالبی می تواند این نیاز بدن را تامین کند.