نظرسنجی ارگان دولت از 17 کارشناس اقتصادی

نظرسنجی ارگان دولت از 17 کارشناس اقتصادی نشان می‌دهد از نگاه 59 درصد کارشناسان، وعده‌های دولت برای خروج از رکود تولید و ایجاد اشتغال محقق نشده است.
طبق این نظرسنجی که در سالگرد تشکیل دولت انجام شده  59 درصد کارشناسان معتقدند وعده‌های دولت در زمینه مذکور محقق نشده است. 23 درصد معتقدند کمتر از 50 درصد وعده‌ها در این زمینه محقق شده و 18 درصد می‌گویند بیش از 50 درصد محقق شده است یک نفر هم می‌گوید وعده‌ها محقق شده است.
تحقق یا عدم تحقق وعده عدالت اقتصادی و مبارزه با رانت و فساد سؤال دیگر روزنامه ایران است که 70 درصد کارشناسان گفته‌اند این وعده محقق نشده یا کمتر از 50 درصد محقق شده است. 6 درصد (یک نفر) می‌گوید محقق شده و 24 درصد معتقد است بیش از 50 درصد تحقق یافته است.
به نوشته روزنامه ایران همچنین در پاسخ این پرسش که آیا دولت در زمینه ثبات اقتصادی و مهار تورم توانسته به وعده خود عمل کند یا نه، 24 درصد به گزینه «محقق شده»، 29 درصد به گزینه «بیش از 50 درصد محقق شده»، 29 درصد به گزینه «کمتر از 50 درصد محقق شده و 18 درصد به گزینه «وعده‌ها محقق نشده» رأی داده‌اند.
ابراهیم رزاقی، بهمن آرمان، مهدی تقوی، بهنام ملکی، هادی زنوز، جمشید پژویان، محمدباقر صدری، مهدی طغیانی، علی دینی،حسن امیرتاش، علی نقی خاموشی، آلبرت بغزیان، محمدرضا پورابراهیمی، عبدالکریم رجبی، سیدمحمدحسین میرمحمدی و ایرج ندیمی در این نظرخواهی شرکت داشته‌اند.

احتمال محاکمه غیابی خاوری
رئیس سازمان بازرسی کل کشور از محاکمه رؤسای سه بانک خبر داد. به گزارش ایسنا «ناصر سراج» درباره محاکمه خاوری به رایزنی‌های بین‌المللی صورت گرفته در این باره اشاره کرد و گفت: اگر خاوری برنگردد به صورت غیابی محاکمه می‌شود. به گفته وی محاکمه رؤسای دو بانک دیگر نیز همزمان با محاکمه خاوری برگزار می‌شود.

فرجام پرونده‌سازی علیه صالحی
پرونده شکایت طیف موسوم به «دلواپسان» از رئیس سازمان انرژی اتمی به کمیسیون اصل 90 بسته شد. به گزارش ایرنا رئیس کمیسیون اصل 90 قانون اساسی مجلس درباره نتیجه شکایت برخی از نمایندگان از «علی اکبر صالحی» گفت: برخی افراد درباره اخراج چند نفر از کارمندان سازمان انرژی اتمی شکایت کردند که با برگزاری جلسه‌ای در کمیسیون با حضور شاکیان و دکتر صالحی به این پرونده رسیدگی شد.
محمدعلی پورمختار افزود: پس از بررسی شکایت صورت گرفته مشخص شد که بحث درباره جابه‌جایی افراد در سازمان انرژی اتمی بوده و نه اخراج و از این رو مقرر شد که از سه یا چهار نفری که موضوع شکایت بودند همچنان در جای دیگری استفاده شود. تعدادی از نمایندگان مجلس که از اعضای جبهه پایداری هستند مدعی «اخراج برخی دانشمندان هسته‌ای» از سازمان انرژی اتمی شده بودند.

تکذیب درخواست خانواده هاشمی برای دادگاه غیرعلنی
وکیل ‌مدافع مهدی هاشمی اعلام کرد خانواده هاشمی خواستار غیر علنی بودن دادگاه وی نبودند. به گزارش ایسنا سیدمحمود علیزاده طباطبایی در حاشیه همایش بزرگداشت روز حقوق بشر و کرامت انسانی گفت: ما می‌خواستیم به پرونده رسیدگی شود.
اما این پرونده 14 ماه در دادسرا بود و بدون حتی یک تغییر دوباره به دادگاه آمد و در سه جلسه قرائت شد. حال چه کسی مسئول 14ماه اطاله دادرسی است. ما نمی‌دانیم ولی قطعاً ما مسئول نیستیم. «غلامعلی رجایی» مشاور فرهنگی آیت‌الله هاشمی رفسنجانی هم اعلام کرد رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره دادگاه مهدی هاشمی رایزنی نکرده است.

واکنش انصار حزب‌الله به هشدار وزارت کشور
روابط عمومی انصار حزب‌الله مدعی شد هیچ تذکری درباره گشت‌های موتوری ارشاد دریافت نکرده است. به گزارش تدبیر، انصار حزب‌الله در جوابیه‌ای به این سایت تأکید کرده «هر عملی مجاز است مگر آن که به تصریح قانون ممنوع شده باشد».
رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت کشور پیش از این اعلام کرده بود هر گونه فعالیت گروهی و سازمان یافته نیازمند دریافت مجوز از این وزارتخانه است. اشاره او به فعالیت گشت‌های ارشاد موتوری انصار حزب‌الله است که برای «امر به معروف و نهی از منکر» از سوی این تشکل ساماندهی شده‌اند.

اسناد آلودگی بنزین در دولت قبل روی میز دادسرا
نماینده حقوقی سازمان محیط زیست کشور با حضور در شعبه 15 دادسرای کارکنان دولت، اسناد و مدارک آلوده بودن بنزین تولید پتروشیمی در دولت گذشته را ارائه کرد.
به گزارش ایرنا، مصطفی ترک همدانی یکی از سه وکیل شاکی در پرونده شکایت از وزیر اسبق به دلیل تولید بنزین‌های آلوده و سمی در زمان وزارتش، گفت: سازمان محیط زیست اعلام کرده که میزان آروماتیک، الفین و بنزن موجود در جایگاه‌های عرضه سوخت در سال 91 بسیار زیاد بوده و در سال 92 کاهش چشمگیری داشته است.  البته هنوز وزارت بهداشت که در این پرونده احضار شده، نظریه خود را اعلام نکرده است.  گفتنی است وزیر اسبق نفت نیز در اعتراض به اقدام این سه وکیل دادگستری از آنان به اتهام نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی به رئیس قوه قضائیه شکایت کرده است.

ناراحتی امارات به برافراشتن پرچم ایران در ابوموسی
دولت امارات از اقدام تهران در برافراشتن پرچم ایران در بخشی از جزیره ابوموسی به سازمان ملل اعتراض کرد. به گزارش ایسنا «لانا زکی نسیبه» سفیر امارات در سازمان ملل در نامه‌ای به بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل مدعی شد که دولت امارات نسبت به این اقدام شدیداً معترض است و آن را نقض آشکار تفاهمنامه سال 1971 می‌داند.
«حسین دهقان» نماینده ایران در سازمان ملل نیز طی نامه‌ای به بان کی مون با تأکید بر حق حاکمیت کامل ایران بر جزایر سه گانه، محتوای نامه امارات را به منزله «دخالت در امور داخلی ایران» دانست.

تلاش امریکا برای آزادی روزنامه‌نگار واشنگتن‌پست
امریکا قصد دارد از تمام کانالهای قابل دسترسی برای آزادی روزنامه‌نگار واشنگتن پست که چندی پیش در تهران بازداشت شده است، استفاده کند.
به گزارش ایسنا، جن‌ساکی، سخنگوی وزارت امور خارجه‌ امریکا روز گذشته در نشست خبری خود درخصوص بازداشت یکی از روزنامه نگاران روزنامه‌ واشنگتن پست در تهران گفت: ما از تمام کانال‌های قابل دسترسی برای آزادی وی استفاده می‌کنیم. ما از دفتر حافظ منافع خود یعنی سفارت سوئیس در تهران خواسته‌ایم تا خدمات کنسولی لازم را ارائه دهد.
وی همچنین در پاسخ به این سؤال که آیا بازداشت این شهروند امریکایی می‌تواند اقدامی برای ضربه زدن به مذاکرات هسته‌ای باشد؟ گفت: من فکر نمی‌کنم که در حال حاضر انگیزه‌ای برای این کار وجود داشته باشد.
جیسون رضاییان روزنامه نگار ایرانی- امریکایی واشنگتن پست به همراه همسرش و دو تن دیگر چندی پیش در تهران بازداشت شدند که یکی از آنها چند روز بعد آزاد شد.

جاسوسی امریکا و رژیم صهیونیستی از ایران و مصر
اسناد جدید منتشر شده از سوی یک افشاگر امریکایی نشان می‌دهد امریکا و رژیم صهیونیستی همکاری‌های گسترده‌ای در زمینه جاسوسی از ایران و مصر داشته‌اند.
به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه‌ هاآرتص، کلن گرین والد، همکار ادوارد اسنودن در افشای اسرار آژانس امنیت ملی امریکا در خصوص جاسوسی‌های گسترده امریکا نشان می‌دهد اسرائیل و امریکا در حوزه جاسوسی از کشورهای خاورمیانه، بویژه ایران و مصر همکاری گسترده داشته‌اند.  این روزنامه یادآور شد: این اسناد نشان دهنده همکاری مشترک آژانس امنیت ملی امریکا و اسرائیل برای جمع‌آوری اطلاعات در مورد مقامات ایرانی و برنامه هسته‌ای این کشور و تبادل اطلاعات میان آن‌هاست.

از پولشویی تا پیگیری برای تشدید تحریم‌ها به حمایت از فتنه‌گران

«اتهاماتی نظیر پرونده استات اویل، ستاد بهینه‌سازی سوخت، ارائه اطلاعات اقتصادی به خارج از کشور برای افزایش تحریم‌ها و… نشان می‌دهد که وزن اتهامات اقتصادی مهدی هاشمی بسیار سنگین است.»
شبکه اطلاع‌رسانی دانا ضمن بیان این مطلب نوشت: آنچه که در بحث پرونده مهدی هاشمی مشخص است، اتهامات سنگین وی در حوزه اقتصادی است. نقش وی در پرونده‌های مختلفی از قبیل استات اویل، ستاد بهینه‌سازی مصرف سوخت، اخلال در نظم اقتصادی کشور، نقش وی در تحریم‌های اقتصادی علیه ایران و تسهیل‌ تحریم‌ها علیه ایران با فروش اطلاعات از جمله اتهاماتی است که در طول سال‌ها و ماه‌های اخیر مورد اشاره برخی از نزدیکان وی قرار گرفته و آنها بارها به آن اذعان کرده‌اند.
حمزه کرمی چهره اقتصادی- رسانه‌ای نزدیک به هاشمی در اعترافات خود در دادگاه از بهره‌برداری‌های خاص از سازمان بهینه‌سازی مصرف سوخت پرداخت. مدیر مسئول وقت سایت جمهوریت که از مسئولان سازمان بهینه‌سازی سوخت نیز بود درباره برداشت‌های ویژه از حساب این سازمان در انتخابات نهم ریاست‌جمهوری در سال 84 می‌گوید: آقای مهدی هاشمی رفسنجانی اعتقاد داشت انتخابات در ایران با پول بیت‌المال انجام می‌شود و اعتقاد به مصرف از هزینه شخصی و پول شخصی برای انتخابات نداشت.
حمزه کرمی «پولشویی» را یکی از اعتقادات مهدی هاشمی عنوان کرده و می‌گوید: ]مهدی هاشمی[  اعتقاد داشت به اینکه پول‌هایی که از این شرکت‌ها اخذ می‌شود، باید به صرافی برود و در آنجا تبدیل به دلار و سپس تبدیل به ریال شود. یا یک سری‌ وقت‌ها‌ خودش برای کارهای  تبلیغاتی دلار می‌داد و می‌گفت ببرید به ریال تبدیل کنید و سپس تبدیل به دلار و دوباره تبدیل به ریال کنید. وقتی حکمت این کار را از او می‌پرسیدیم، می‌گفت با این کار دستگاه‌های مذکور نمی‌توانند به سادگی به منشأ پول‌ها دست پیدا کنند.
به گزارش «دانا» یکی از مشکلاتی که در پرونده هسته‌ای ایران وجود دارد تحریم‌هاست که امروز لغو آنها امتیازی برای ایران محسوب می‌شود. در صورتی که تحریم‌ها وجود نداشت مذاکرات هسته‌ای روند دیگری به خود می‌گرفت و قطعا شرایط تغییر می‌کرد. با این حال نمی‌توان از نقش افرادی نظیر مهدی هاشمی که در افزایش تحریم‌ها نقش داشتند، چشم‌پوشی کرد. این مسئله حتی مورد اشاره فعالان ضدانقلاب نیز قرار گرفته است. نیک‌آهنگ‌کوثر کاریکاتوریست فراری نشریات زنجیره‌ای با ارائه  اطلاعات روابط نزدیکش با مهدی هاشمی (که همراه با برخی فایل‌های صوتی است) اظهار می‌دارد: «در سال 2010 من (نیک‌آهنگ) و مهدی هاشمی با هم مدتها راجع به مسائل مختلف حرف می‌زدیم… من و مهدی هاشمی بارها با هم در تماس بوده‌ایم. در یکی از موارد که به من زنگ زد و وقتی فهمید من در حال رفتن به واشنگتن هستم از من خواست تا راجع به بحث تحریم اقتصادی ایران کسانی را در آمریکا ببینم و می‌خواست بداند واشنگتن چه کسانی هستند که بشود با ارتباط و تشویقشان تحریمهای سنگین‌تری را علیه مردم ایران تحمیل کرد. این برای من مسئله عجیبی بود که مهدی هاشمی، پدر و خانواده‌اش در ایران باشد و بخواهد این بحث تحریم را از طریق آمریکایی‌ها پیگیری کند و البته با آدم‌های مختلفی نیز در این زمینه صحبت کرده بود».
مهدی هاشمی در فایل‌های صوتی منتشر شده در اینترنت به گستردگی نقش خود در فتنه و آشوب سال 88 اذعان می‌کند و جزئیات آن را برمی‌شمارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *