به گزارش مهر، عادل آذر از ابلاغ فرمان رئیس جمهور برای اجرای سرشماری عمومی کشاورزی ۹۳ خبر داد و گفت: رئیس جمهور در اجرای ماده ۴ قانون مرکز آمار ایران و با استناد به قانون بودجه سال ۹۳، مرکز آمار ایران را موظف به اجرای سرشماری عمومی کشاورزی کرد.
رئیس مرکز آمار ایران با بیان اینکه سرشماری عمومی کشاورزی، شمارش تمام واحدهای تولید کشاورزی کشور و ثبت خصوصیات هر یک به طور جداگانه است افزود: واژه سرشماری در اذهان عمومی، سرشماری از جمعیت را تداعی می کند اما مفهوم سرشماری در اینجا وسیع تر از معنای لغوی آن است وطبق تعاریف، تمام شماری هر جامعه آماری از جمله کشاورزی، سرشماری نامیده می شود.
وی با اشاره به ضرورت و اهمیت اجرای سرشماری عمومی کشاورزی و اینکه سرشماری عمومی کشاورزی منبعی بسیار مهم در زمینه تهیه داده های ساختاری و پایه ای بخش کشاورزی است گفت: رئیس جمهور در این ابلاغیه همه وزارتخانه ها، موسسات دولتی و وابسته به دولت و شرکت های دولتی را مکلف به در اختیار قرار دادن همه امکانات لازم و تجهیزات مورد نیاز در طول سرشماری کرده است.
آذر همچنین با بیان اینکه اطلاعات جمع آوری شده در قالب گزارش های آماری، در اختیار برنامه ریزان، مدیران جامعه پژوهشگران و علاقه مندان قرار می گیرد و بازتاب بسیار مثبت برای حوزه کشاورزی در زمینه های سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال خواهد داشت، خواستار همکاری و مشارکت بهره برداران حوزه های مختلف کشاورزی با کارشناسان آمارگیری شد.
وی ادامه داد: براساس چارچوب های آماری حاصل از سرشماری عمومی کشاورزی، طرح های نمونه گیری متعددی برای تامین نیازهای آماری بخش کشاورزی آماده و اجرا می شود و سرشماری عمومی کشاورزی داده های آماری استاندارد برای تبادل اطلاعات با سازمان های آماری بین المللی را فراهم می کند.
رئیس مرکز آمار ایران درباره چگونگی انجام این سرشماری که در مهر امسال برگزار می شود بیان داشت: روش اصلی جمع آوری آمار کشاورزی مصاحبه ماموران آموزش دیده با بهره برداران کشاورزی است و به این منظور خانوارها، بهره برداران کشاورزی و دامپروری، شرکت های رسمی و موسسه های عمومی دارای فعالیت کشاورزی با فهرست برداری از اماکن و اظهارات معتمدین و مطلعین محلی مورد شناسایی قرار می گیرند.
آذر خاطرنشان کرد: پس از این فهرست گیری برای هر بهره بردار یک یا چند پرسشنامه الکترونیکی از طریق پرسش و پاسخ، تکمیل می شود. وی همچنین با اشاره به برگزاری آزمایشی سرشماری (۲ سال) که نخستین آزمایش سرشماری در سال ۱۳۹۱ انجام شد تاکید کرد: دومین آزمایش سرشماری در سطح کشور (یک دهستان منتخب از هر استان) و ۵ نقطه شهری در پاییز سال ۱۳۹۲ به مرحله اجرا درآمد.
وی به نوآوری سرشماری (اجرای سرشماری بدون کاغذ) در این دوره اشاره کرد و گفت: نخستین بار اجرای سرشماری کشاورزی با استفاده از رایانه قابل حمل (تبلت) و بدون استفاده از کاغذ انجام می شود.
رئیس مرکز آمار ایران با بیان اینکه استفاده از تبلت به جای پرسشنامه کاغذی یک نوآوری است اظهار داشت: با استفاده از تبلت دقت اطلاعات جمع آوری شده افزایش و زمان انتشار نتایج کاهش می یابد.
آذر هدف از برگزاری این سرشماری را تهیه چارچوب آماری برای آمارگیران نمونه ای، تولید اطلاعات ساختاری قابل ارائه در سطوح جغرافیایی خرد با قابلیت ارائه در طبقه بندی های فعالیتی و فراهم کردن داده هایی که به عنوان محک آمارهای جاری کشاورزی مورد استفاده قرار گیرند دانست.