مجموعه ای از مجرب ترین فعالان رسانه ای اپوزیسیون
آقای عاصف در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: در این پرونده مجموعه ای از مجرب ترین فعالان رسانه ای اپوزیسیون خارجی و داخلی در یک فرآیند پیچیده و هرمی چند لایه با شبکه سازی از خبرنگاران داخلی در راستای ادراک سازی تلاش می کردند.
تلاش برای جذب مجموعه ای از روزنامه نگاران و فعالان رسانه ای
وی با بیان اینکه نکته مهم این پرونده ادراک سازی و اولویت سازی برای افکار عمومی است ادامه داد : آنها تلاش کردند در داخل ایران مجموعه ای از روزنامه نگاران و فعالان رسانه ای را جذب کنند .
– ویژگی های خاص این پرونده
– تزریق پول های خارجی
عاصف با اشاره به اینکه این پرونده ویژگی های خاصی داشت افزود : آنها عناصر و ساختار به ظاهر پیچیده و غیر قابل شکستی را برای خود ایجاد کرده بودند زیرا کاملاً نکات حفاظتی را رعایت می کردند و پوشش مختلف و نام های مستعار متعددی را برای خود ایجاد کرده بودند .
وی اضافه کرد : مبالغ و پول هایی از خارج از کشور برای این افراد از طریق صرافی ها ، عناصر محدود و برخی افراد خاص برای این افراد تزریق می شد .
ایجاد شبکه های سازماندهی شده در ایران
عاصف ادامه داد : آنها تلاش می کردند که توسط نظریه پردازان امنیتی سرویس های اطلاعاتی غرب این شبکه را برای ادراک سازی افکار عمومی و تشکیل شبکه های سازماندهی شده در داخل کشور ایجاد کنند .
ردپای سرویس های جاسوسی امریکایی – اروپایی
کارشناس سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی افزود : این فرایند با طراحی و بودجه ریزی پنهان ازطریق سرویس های جاسوسی آمریکا وهدایت سیاسی و دیپلماتیک انگلستان انجام می شد .
عاصف با اشاره به اینکه آنها در کار رسانه ای مهارت بالایی داشتند، گفت : آنها با تمرکز ، هماهنگی و پشتیبانی اطلاعاتی و دیپلماتیک برخی از کشورهای اروپایی با محوریت هلند و از طریق بنیادهای وابسته به وزارت های امور خارجه هلند ، انگلستان و سوئد برای شبکه سازی در داخل ایران و جذب برخی از نخبگان رسانه ای تلاش کردند.
وی افزود : این نکته قابل توجه است که آنها برخی از جوانان جویای نام و برخی از عناصر رسانه ای که تلاش می کردند به کشور خدمت کنند با فرایند بسیار پیچیده ای به استخدام خود درآوردند .
عاصف ادامه داد : آنها تلاش کردند با صرف هزینه های هنگفت این نیروهای متخصص را در داخل کشور با هماهنگی های سیاسی سنگین و سازماندهی اپوزیسیون رسانه ای که در داخل کشور در گذشته فعال بودند و اکنون به خارج از کشور رفته اند و علیه جمهوری اسلامی ایران فعالیت می کنند ، سازماندهی کنند .
فعالیت هرمی این شبکه
کارشناس سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درباره سرشاخه های این پرونده گفت : این شبکه بیشتر به صورت هرمی فعالیت می کرد و عناصر آن به یک سرشبکه وصل بودند و از ارتباطات یکدیگر هم هیچ اطلاعی نداشتند .
قلم فروشی و مزدوری
عاصف ادامه داد : نکته قابل توجه در این عناصر ، قلم فروشی و مزدوری بود یعنی عناصر به راحتی با تطمیع و دریافت مبالغ هنگفت قلم خود را فروخته بودند و مطلب علیه کشور و منافع ملی و ارزش های انقلاب اسلامی با دستور و هدایت سرویس های خارجی منتشر می کردند .
آلوده کردن برخی از نشریات داخلی
وی با بیان اینکه یکی از کارهای این شبکه در داخل کشور ، آلوده کردن برخی از نشریات داخلی بود افزود : آنها تلاش کردند برخی از خبرنگاران ، مدیران و مسئولان روزنامه های داخلی را به صورت کاملاً هوشمند در اختیار بگیرند و بیشتر تیترها و برخی مقالات را به صورت همسو و مشترک منتشر کنند و در برخی موارد فشار بر دولت ایجاد کنند .
عاصف اضافه کرد : شاید برخی از کار خود آگاه نبودند اما این کار را انجام می دادند و حتی هجمه علیه برخی نهادها را در دستور کار خود داشتند.
وی گفت : بزک کردن چهره آمریکا ، جریان سازی جعلی حقوق بشری و زمینه سازی برای حضور رسمی آمریکایی ها در ایران ، برخی محورهای فعالیت آنها برای ادراک سازی افکار عمومی بود.
2 سال کار مستقیم روی این شبکه
عاصف با تاکید بر اینکه این شبکه ، گسترده است افزود : حدود دو سال است بر روی این شبکه بصورت مستقیم کار می کنیم و کشف و دستگیری عوامل آن حاصل تلاش دو ساله همکاران مان است .
هدایت افکار عمومی داخلی و تغییر سبک زندگی، دستور کار شبکه
وی گفت : آنها در این شبکه هدایت افکار عمومی داخلی و تغییر سبک زندگی را در دستور کار خود داشتند.
کارشناس سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی افزود : روزنامه نگاران فراری ، شبکه ای را در خارج از کشور طراحی و تلاش کردند برخی از روزنامه نگاران جوان را بافریب و وعده های توخالی جذب کنند تا از آنها اطلاعات خارج کنند و برخی اقدامات خرابکارانه انجام دهند .
عاصف با بیان اینکه برخی از آنها را شناسایی کردیم گفت : برخی از موسساتی که مستقیما در این زمینه فعالیت می کردند و عناصر آنها کاملاً شناسایی شدند .
وی افزود : اقدامات بعدی و جزئیات فعالیت ا ین شبکه ها در دستگاه قضایی برای افکار عمومی ارائه خواهد شد .
مقدم فر: براندازی نظام؛ هدف نهایی نفوذ دشمن
کارشناس مسایل فرهنگی و رسانه ای گفت: هدف نهایی نفوذ دشمن، براندازی نظام است.
حمیدرضا مقدم فر با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری سه شنبه شب شبکه دو سیما درباره عرصه نفوذ گفت : با رویکرد تاریخی و نگاه به عقب، بیشتر نفوذها ، امنیتی بوده است اما امروز با اشکال جدید نفوذ مواجه هستیم.
وی با اشاره به اشکال نفوذ از جمله نفوذ سیاسی ، فرهنگی و اقتصادی افزود : مهمترین عرصه نفوذ، فرهنگی و سیاسی است ضمن اینکه نفود امنیتی همواره بسیار مهم بوده است.
مقدم فر با بیان اینکه ایجاد فضایی که ادراکات و کانون ذهن را تغییر دهد، نفوذ است ادامه داد : عناصری هستند که تفکر غرب گرا دارند و به نوعی آمریکا را بدون اتصال به آنها نمایندگی می کنند و در عرصه های مختلف تصمیم سازی ، تصمیم گیری و فضا سازی فکری بین مردم و مسئولان فعالند.
وی افزود : افرادی وجود دارند که در انقلاب سوابق خوبی داشتند اما استحاله شده و تغییر هویت داده اند اما اعلام نمی کنند که هویت آنها تغییر یافته است و هنوز بر کرسی سوابق خوب خود سوارند و آن را یدک می کشند و همه به عنوان آن سوابق آنها را می شناسند اما آنها کاملا با سوابق خود فاصله گرفته و آدم های دیگری شده اند.
کارشناس مسایل فرهنگی و رسانه ای ادامه داد : آنها خط نفوذ یعنی چیزی شبیه نفاق را پیگیری می کنند.
مقدم فر گفت : برای مثال در تحریف مکتب امام با کسانی مواجه هستیم که سوابق خوبی با انقلاب و امام (ره) دارند اما امروز از نظر فکری هیچ نسبتی با امام ندارند.
وی با بیان اینکه این افراد خطرناک ترین و مهمترین عوامل هستند افزود : در عرصه نفوذ پنهان عواملی یارگیری می کنند و سازمان های هوشمندی مانند سازمان اطلاعات سپاه با دقت سرشاخه ها را کشف و دستگیر می کند.
مقدم فر اضافه کرد : نفوذ ربطی به جناج بندی و دسته بندی ندارد بلکه یک موضوع ملی است و آمریکایی ها از نفوذ به عنوان راهبرد جدید استفاده می کنند.
وی با بیان اینکه آمریکا همان دشمن است و همان خصومتهای قبلی را دارد گفت : پس از مذاکرات هسته ای با این نفوذ مواجه هستیم.
مقدم فر افزود : در این نوع نفوذ سعی می کنند که در مسئولان نظام و دستگاه های محاسباتی آنان و در نظام فکری نخبگان تغییر ایجاد کنند.
کارشناس مسائل فرهنگی و رسانه ای گفت : رسانه ها در این میدان بیشترین نقش را هم برای مردم و هم برای نخبگان دارند.
وی با بیان اینکه نفوذ یک موضوع ملی است گفت : عرصه نفوذ ، یک عرصه رخنه و ورود دشمن در این عرصه مانند تجاوز نظامی به حوزه ملی ما و پیچیده و پنهان است که هضم آن دشوار است و نیاز به بصیرت دارد .
مقدم فر با تاکید بر اینکه همه مسئولان باید در این باره دغدغه داشته باشند افزود : مسئولان حوزه رسانه ها هم باید به هوش باشند و اجازه ندهند دشمن به راحتی در رسانه های ما نفوذ کند .
وی گفت : هر چیزی از جمله نمادهای نفوذ فرهنگی دشمن مانند مک دونالد و کی اف سی می تواند نفوذ را تداعی کند .
این کارشناس رسانه ای افزود : دشمن حتی از قدم زدن وزیر خارجه ما با وزیر خارجه آمریکا سوء استفاده و به نوعی آن را طراحی می کند و برای پوشش آن همه خبرنگاران را جمع می کند و می خواهد با این کار پشیمانی و پس رفت ما را نشان دهد .
مقدم فر گفت : قطعاً در حوزه دیپلماسی و وزارت خارجه ما برنامه ای برای مواجهه یا ارتباط تلفنی نبود اما آنها طراحی کردند و سعی می کنند از آن بهره برداری کنند .
وی افزود : ما به تولید ادبیات و محتوا هم برای عرصه های نخبگی و هم عمومی نیاز داریم .
مقدم فر گفت : دل آمریکا در این نفوذ برای ما نسوخته است بلکه او دشمن ماست.
وی ادامه داد: آمریکا هزینه می کند و یگان های سایبری خود را بسیج می کند تا از این فضای پس از برجام استفاده کند و همچنین بورسیه های تحصیلی به جوان های ما می دهد .
مقدم فر اضافه کرد : ما مخالف بورسیه نیستیم اما باید خودمان به صورت هدفمند برای کسب دانش علمی برویم نه اینکه آنها طراحی کنند.
این کارشناس مسایل فرهنگی و رسانه ای در پایان سخنان خود با اشاره به مراسم 13 آبان امسال گفت: این مراسم باید متفاوت از سال های پیش برگزار شود.
وی افزود: جوانان ما باید با حضور در این مراسم در سراسر کشور با شعار خود که شعور و ادراک فراوانی پشت آن است این پیام را بدهند که اجازه نفوذ دشمنان را در کشور نمی دهیم.